Sommarfågelns bekännelser

Jag har bott i Pargas i praktiken i 17 års tid. Det är en kort tid i ett människoliv och lär inte (enligt vissa kriterier) räcka till för att man ska få kalla sig Pargasbo. Vissa säger att det krävs 25 år, andra 50 år. Men trots det tänker jag hålla fast vid att jag är Pargasbo.

Pargas är ett fint ställe att bo på. I många avseenden är det en typisk finländsk stad som vaknar till liv på sommaren. Stugboarna och turisterna livar upp stadsbilden och det är alltid lika roligt att se hur människor ändrar då vädret blir bättre. Tvåspråkigheten är en rikedom i staden. Och visst finns här också en massa annat fint.

Vi ses på stan, under evenemang och på matcherna!

Jag prövade på kommunalpolitiken i några etapper, men där gick det kanske inte så bra. Måhända berodde det på att jag var ”utböling”, vem vet? Som medlem i kulturnämnden kunde jag på nära håll upptäcka det rikliga kulturutbudet i vår stad. Som en inbiten fotbollsmänniska och -referent (samt Liverpool-anhängare) följer jag naturligtvis aktivt med hur det går för de lokala lagen Piffen och Wolves.

I min födelsestad Björneborg gjorde jag en lång karriär inom musikbusinessen, som ägare av en programbyrå samt som redaktör. Då jag flyttade till Pargas fortsatte mitt värv inom TS-koncernen i 12 års tid som redaktör, sportreferent och producent på lokalradiostationen Auran Aallot. Efter det har jag i några års tid ”sökt min plats” – och nu har jag landat som så kallad sommarfågel på Pargas Kungörelser.

Eller i själva verket har jag redan sedan årsskiftet medverkat på frilansbasis ett par dagar i veckan i dessa spalter. Till mina arbetsuppgifter har bland annat hört att översätta texter till finska, att skriva texter – och att äta pizza.

Från och med den här veckan har min arbetsbild på PK förändrats aningen. Fast inte så rysligt mycket, trots allt. Jag översätter fortfarande texter och skriver texter. Pizza äter jag dock inte längre, i alla fall inte i arbetets tecken. Kanske det blir att smaka på något annat senare i sommar, men det får vi i sådana fall återkomma till.

Åtminstone under de kommande tre månaderna är jag på redaktionen regelbundet och kommer i något skede att vikariera Mikael under hans välförtjänta semester. Jag kommer med andra ord att hålla i trådarna som sommarvikarie för några tidningar i sommar. För att vara helt ärlig känns det aningen pirrigt.

Nu då sommaren äntligen verkar vara på gång, önskar jag alla en riktigt smakrik och trevlig sommar. Vi ses på stan, under evenemang och på matcherna!

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*