Spännande tider för Arkipelagdansare

Uppträder i helgen. Ellen Kronberg (t.v.) och Brianna Sandell dansar flera gånger under helgen. Foto: Mikael Heinrichs

I veckoslutet uppträder de danselever som avklarat sina grundläggande eller fördjupande dansstudier.

Varken Ellen Kronberg eller Brianna Sandell medger att de skulle vara särskilt nervösa inför fredagens och lördagens dansuppvisningar under rubriken ”Lite färdigare 4” i PIUG.

Ellen Kronberg har dansat i 11 år och blir klar med sina fördjupade studier i balett och samtida dans medan Sandell som dansat i drygt sju år blir klar med sina grundstudier i balett.

– Jag kommer att uppträda med en variation som är min examensdans och dessutom blir det en duett som vi gjort koreografin till med en kompis. Sen kommer jag ännu att uppträda med tävlingsgruppen Dance G1rls, berättar Sandell.

För Kronbergs del blir det ännu fler uppträdanden: en variation, egen solo, duett samt tre olika gruppdanser.

Är det inte rätt mycket att hålla reda på?
– Nja, inte skulle jag säga det, skrattar hon.

Kommer du att fortsätta med dansen efter examen?
– Absolut, jag har funderat en hel del på var jag skulle kunna fortsätta dansa. Just nu står valet mellan Tammerfors, Helsingfors och Stockholm, men det är först om något år. Det finns alternativ och vi får se hur det blir

Många egna koreografier

Sonja Sievänen som just nu ligger mellan grundläggande och fördjupande examen kommer också att uppträda med en duett som hon gjort koreografin till med en kompis.

– Det är faktiskt många dansare som gjort egna koreografier som de nu framför under fredag och lördag, de är väldigt duktiga, berömmer dansläraren Solveig Ekholm.

Fredagens danser i PIUG inleds klockan 19 och består av en kortare helhet på en knapp timme medan lördagens pass inleds klockan 18 och har en paus.

– På lördag blir det dessutom premiär för Arkipelag Dance Team-tävlingsgruppens nya koreografi och Olivia Koskela kommer att uppträda då, berättar Ekholm.

Det blir mångsidigt båda kvällarna med såväl balett, samtida dans och showdanselement. Dessutom bjuds det på rytmisk gymnastik under lördagen.

Inträdet till uppvisningarna går på tre euro och betalas kontant vid dörren.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*