Isabella Mattsson trivs i United

Isabella Mattsson. Nöjd FM-bronsmedaljör för Åland United i Damligan. Foto: John Eriksson

Den Pargasbördiga fotbollsspelaren Isabella Mattsson har just avslutat säsongen i Damligan med Åland United.

I fotbollens finrum fick Mariehamnsklubben brons efter en hård kamp om medaljen i slutet av säsongen. Enligt Isabella Mattsson känns det bra att kunna kalla sig bronsmedaljör.

– Det har varit en tuff säsong och att ta brons betyder mycket för oss, säger Mattsson.

Bronset kom ändå inte som en överraskning säger Mattsson. Laget hade satt upp som målsättning inför säsongen att kämpa om medaljerna, vilket man de facto gjorde. United tog även bronsmedaljen i ligan i fjol. Bronsmedaljen i ligan i år var Mattssons tredje medalj som elitspelare.

– Vi förlorade mot HJK i cupfinalen på våren. Därmed innehar jag två brons och ett silver med United, säger Mattsson.

Mattsson säger att förväntningarna inför säsongen var att man förhoppningsvis skulle kunna slåss om guldet. Efter hand kom målsättningen att bli att ta en medalj.

– HJK sprang i inledningen av säsongen iväg från resten av lagen i tabellen, säger Mattsson.

Mattsson har endast representerat United på elitnivå. Tidigare har hon spelat i Pargas IF i damernas division 2 och division 3. Mattsson har spelat fyra säsonger i United efter den gångna säsongen. Hon berättar att hon inte har varit hela den gångna säsongen med United utan anslöt i slutet av våren.

– Jag bodde i USA under vintern och våren, där jag gick i skola. Men efter sommaren valde jag att fortsätta i United säsongen ut, säger hon.

Huruvida Mattsson representerar United nästa säsong eller inte är klart fall för henne. Hon stannar i United.

– Jag har mera att ge här, säger hon.

Mattsson har inte desto mera uttänkt inför nästa säsong. Enligt henne är det viktigast i nuläget att ladda om batterierna.

I Åland Uniteds trupp finns det flera unga spelare. Mattson menar att det alltid varit så under hennes tid i klubben. Mattsson själv är 20 år gammal.

– Förutom jag så finns det i truppen ett par duktiga tonåringar med. Vi utgör de unga i truppen, säger hon.

Det är lätt att förstå att Mattsson trivs i United. Hon berättar att hon anslöt sig till laget som 16-åring och trots det fick hon starta många matcher. Den första perioden i United beskriver hon som utmanande men hon är ändå positiv till den utveckling som matcherna gav henne.

– Som 16-åring kändes det tufft att starta matcherna i Damernas liga, men jag ville utvecklas och är glad över de möjligheter som jag fick, säger hon.

Vidare diskuterar vi om Mattsson i framtiden kunde tänka sig att spela i ett lag i Egentliga Finland. Mattsson är tveksam till det och säger igen att hon trivs i United. Det som lockar Mattsson är fotbollens elitnivå och hon är tveksam till det att lagen i Egentliga Finland kan utveckla henne som spelare.

– Jag vill spela på en elitnivå och är inte motiverad att spela divisionsmatcher med Pargas IF. Åboklubben TPS spelar visserligen i Damligan, men jag är inte intresserad av att spela där heller, säger Mattsson.

John Eriksson

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*