Frivilliga från PIF-fotboll kör ut mat

Koululaisille on helmikuun aikana ollut tarjolla muun muassa omenoita, mutta myös banaaneja, mandariineja ja klementtiinejä. Arkistokuva
Kontakta församlingen om du behöver hjälp. Arkivfoto

Uppdaterad 12:29, butikshjälpen förmedlas endast via församlingen.

Redan den här veckan är ett tjugotal frivilliga från PIF:s fotbollssektion beredda att köra hem matleveranser till människor som är över 70 år eller hör till en riskgrupp i Pargas.

Michael Isaksson som är en av initiativtagarna och aktiv inom PIF:s herrlag i fotboll säger att samhället tidigare har gjort mycket för oss alla.

– Nu är det vår tur att fundera vad vi kan göra för samhället och ge något tillbaka. Vi vill bidra till att äldre och sådana som hör till riskgrupper kan stanna hemma.

I praktiken kan den som behöver få mat hemkörd kontakta församlingarnas pastorskansli eller diakonin, som i sin tur kontaktar de frivilliga utkörarna.

Maten betalar var och en själv med en faktura som K-affären Reimari skickar ut.

Isaksson säger att de frivilliga inte hanterar pengar eller tar emot beställningar direkt.

– De som ställer upp gör det frivilligt, med egna bilar. Transporterna kostar ingenting för dem som får maten hem till dörren.

De fotbollsaktiva har sedan slutet av förra veckan funderat på vad de kan göra.

– Vi har förberett oss på att coronasituationen kan bli ännu värre, och kör i det hör skedet ut mat så fort vi får de första beställningarna.

Troligen blir det hemleveranser på tisdagar, torsdagar och lördagar.

Andreas von Bergmann vid svenska församlingen betonar att det handlar om butikshjälp, inte om mathjälp.

– Vi anlitar de frivilliga från fotbollen vid behov. Vid församlingen hjälper vi till att fylla i den kundblankett som butiken behöver för att sedan kunna skicka ut räkningen till den som köper maten och får den hemkörd.

– Kunderna betalar bara för maten som de har beställt, församlingen tar inget extra för att vi tar emot beställningarna.

Också den finska församlingens pastorskansli eller diakoni kan kontaktas av den som behöver butikshjälp.

Carina Holm
045-131 9620/carina.holm@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*