Från föreningarna 26.3

I föreningsspalten publiceras avgiftsfritt föreningarnas korta meddelanden riktade till medlemmarna. Kommersiella meddelanden till den breda allmänheten är betalda annonser liksom föreningarnas vår-, höst- och årsmöteskallelser. Redaktionen förbehåller sig rätten att förkasta samt redigera meddelanden vid behov.

Alla texter till föreningsspalten ska lämnas in senast måndagar klockan 12.00 per e-post till pkinfo@aumedia.fi eller till vår postlåda i nedre våningen på Strandvägen 24. Meddelanden som lämnas in senare garanteras inte publicering. Du får ett automatiskt kvitteringsmeddelande då e-postmeddelandet kommit fram (om du skickar flera skilda meddelanden inom en kort tid får du endast svar på det första). Kom ihåg att också kolla skräppostkorgen, de automatiska meddelandena har en tendens att söka sig dit!

Pargas krigsveteraner

Måndagslunchen 30.3 inhiberas p.g.a. coronavirusets framfart. Vårmötet inhiberas likaså.

Pargas Retro Cars

Undantagsförhållandena hindrar oss inte att göra i ordning våra retro fordon för våren. Vi kan också muntra upp de dystra tiderna med att cruisa runt. Men vi samlas inte nu så vi råkar ut för närkontakt.
Museiverket har beviljat vår förening ett litet bidrag för renovering av den kulturhistoriskt värdefulla Ideal-traktorn. Om du har intresse att vara med och jobba med traktorn så anmäl dig till ordförande så skickar vi info när något skall göras. Om nån kan sponsorera vårt lokalhistoriska objekt så är det till stor hjälp att få den räddad för eftervärlden.
Lotterivinster behövs till våra kommande evenemang. Om du kan bidra med handarbeten, hantverk eller andra föremål och produkter så kontakta oss: pargasretrocars@gmail.com, tel. 0500-926 722.

Västra Åbolands Hjärtförening

Egentliga Finlands Hjärtkrets infotelefon 02-279 0221 betjänar vardagar kl. 10–12. Du kan även skicka frågor till stödpersoner via e-post: varsinais-suomi@sydan.fi.
Västra Åbolands Hjärtförenings hemsidor: www.sydanliitto.fi/lansi-turunmaa. Hjärförbundets information delas på föreningens facebooksida.

Svenska hörselskadade i Åboland

Notera! Enligt nu rådande situation inhiberas följande:
– resan till Estland med Blomstermarknaden i Türi 14–15.5.
– sommarsamlingen för hörselskadade i södra Finland i Åbo 3.6.
Vi avvaktar ännu med:
– resan till Östra Finland i juli, obs! betalningen framskjuten till 29.5.
– teaterresan till Raseborgs sommarteater i juli
Mera information ger Birgitta Kronberg, tfn 02 458 4189.

Fredrikakretsen

Vårt månadsmöte i april är inhiberat. Vi följer instruktionerna som ges.

Gunborg

MLL Pargas

Familjecaféet håller paus på grund av situationen med coronaviruset. Vi meddelar när verksamheten fortsätter. Facebook: mllparainen.