Dans hela dagen lång – och hela veckoslutet

Wenla Kurvinen ska uppträda med fem olika danser under veckoslutets dansmaraton i Pargas. Foto: Privat

Den i ordningen andra dansmaratonen ordnas i PIUG i veckoslutet med över 200 lokala barn och unga som uppträder.

Musikinstitutet Arkipelag ordnar en rätt massiv våruppvisning i år då man har fem föreställningar från fredag till söndag (25–27.5) i kultursalen i PIUG. Evenemanget som går under namnet Dansmaraton i vardag och fest har delats in i fem separata föreställningar, där ingen är den andra lik. Sammanlagt 43 olika konstellationer uppträder med 86 olika danser. Över 200 barn och unga deltar.

Föreställningarna äger rum i dag fredag kl. 18.30, lö 26.5 kl. 16 och 18 samt sö 27.5 kl. 16 och 18. Biljetter till föreställningarna kan bokas på förhand via Arkipelags kansli på kansli2@arkipelagmusik.fi eller 02 458 5803. Alla biljetter betalas vid porten.

Innan föreställningarna övar dansarna så gott som från morgon tills det är showtime, vilket antagligen är en delorsak till maratonnamnet.

Det utlovas verkligen varierande föreställningar i den andra dansmaratonen någonsin som Arkipelag ordnar.

Wenla Kurvinen, 12 år, är en av dansarna som kommer att uppträda med flera olika stycken under veckoslutet. Hon har tagit fördjupade balettkurser i fyra års tid och är inne på åttonde året som dansare inom musikinstitutet.

– Jag ser jättemycket fram emot veckoslutet och har höga förväntningar. Det ska också bli kul att få ta se andras danser. Själv deltar jag med en balettvariation, en annan balettföreställning, hip hop, rytmisk gymnastik och breakdance, berättar hon.

Hon tycker det är roligt med stora föreställningar där det finns mycket publik.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi