Cloud 9 levererar som väntat – och är annorlunda

Saga Rosenlund har en av de fem bärande rollerna i den dramatiska delen av ungdomsshowen. Foto: Lasse Andersson/Henrik Zoom

Den senaste i raden av ungdomsshower infriar verkligen förväntningarna – och är sitt högt flygande namn till trots rätt jordnära.

Det är inte bara cirkus och trollkonster som Pargas stads ungdomsshow Cloud 9 – A show above them all bjuder på i de knappa två timmar som själva showen varar. Det bjuds som vanligt på gedigna sång- och dansnummer där koreografierna sitter som de ska – och ett och annat utropstecken.

Fyrverkeri och budskap

Första akten är en enda kavalkad av starka låtar, men redan här sås fröet för den litet mer allvarliga undertonen som börjar smyga sig fram i texten. Visst är det ett fyrverkeri av sång, dans och färger som det bjuds på – men budskapet som ligger bakom är minst lika viktigt och värdefullt.

Huvudrollskvintetten fr.v. Wilma Sundqvist, Anton Mattsson, Saga Rosenlund, Jaakko Meyn och Ella Lepola. Foto: Lasse Andersson/Henrik Zoom

En bisarr sideshow, stranden, modevärlden och den bullriga reseledaren är enbart medel som ger uttryck för de svåra frågorna. Man kan förstås själv välja hur man vill ha det, likaså som åskådare i kultursalen. Man kan njuta av musiken, dansen och låta sig förföras – eller stanna upp och fundera på vad som egentligen är viktigt i livet.

Lagarbete som heter duga

Men duktiga är de, allihop. Både de med små inhopp här och var – och de som bär showen framåt antingen dramatiskt eller musikaliskt – och visuellt. Till exempel den udda cirkusscenen har utan tvekan satt både dräkt- och rekvisitagängen på prov.

Åtminstone för undertecknad är det ändå i första hand Robin Tapios sångnummer som överraskar mest. Först kan man skönja en liten nervositet, men när han tar i ordentligt i Nightwish-låten ”Wish I Had an Angel” lämnas ingen oberörd.

På slutet är det minst lika svårt att hålla känslorna i styr. Den här showen om någon känns verkligen som ett gediget lagarbete.

Femton föreställningar återstår fram till den 11 februari. Mera info på show.pargas.fi.

Läs ocksåDina bästa två timmar i vinter

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi