Revydags för Teaterboulage – sjunde gången i deras regi

Halva gänget. I tisdags övade man undantagsvis i Pjukala där ungefär hälften av de medverkande var på plats. Foto: Mikael Heinrichs

Senast det begav sig i revytecken var för tre år sedan då föreningen fyllde 20 år – och nu blir det igen Pargasrevy.

Revyn ”Erstans Pärla – (Wash and go)” blir Teaterboulages sjunde revy genom tiderna och den här gången ses 29 personer på scenen inklusive ”husbandet” Helmin Helmet på fyra personer. Bakom kulisserna med olika uppgifter jobbar ytterligare ett femtontal.

Regin står Riddo Ridberg för och Lisa Taulio fungerar som producent.

– Som det brukar då det är revy blir det många olika typer av inslag och så gott som allting är möjligt. Men den här gången skulle jag säga att vi har flera röda trådar som genomsyrar revyn och knyter ihop den till en helhet än vi brukar, säger Ridberg.

Övningarna körde igång i månadsskiftet november-december och efter årsskiftet har man kört på mer intensivt.

– Då vi snackar revy är det förstås alltid en utmaning i sig att få ihop alla pusselbitar då vi har omkring 20 låtar som varvas med 20 sketchinslag, men den här gången är flera av rollfigurerna återkommande. Visst finns det också rum för punktinsatser och mindre roller, säger Ridberg.

Erstans Pärla

 • Texter: Daniela Franzell, Skini Lindgård, Andreas von Bergmann.
 • Regi: Riddo Ridberg.
 • Koreografi: Emilia Lindström.
 • Scenografi: Minna Ihalainen.
 • Dräkter: Charlotta Palander.
 • Ljusdesign: Magnús Arnar Sigurdarson.
 • Kapellmästare: Anton Elmvik.
 • Grafisk design: Sam Sihvonen.
 • Foto: Lasse Andersson/Henrik Zoom Photography.
 • Föreställningens längd: ca 2,5 timmar inkl. paus.
 • Premiär: 21.2 kl. 18, ges totalt 14 gånger fram till den 13.3.

Revy betyder också en mer vuxeninriktad pjäs, men på scenen ses amatörskådespelare från 16 till 70 år.

– Det är väldigt glädjande att vi har en så bred skara med och att flera generationer möts också i revysammanhang. Dessutom har vi en hel del helt nya ansikten och sådana som inte tidigare varit med i revyer, säger Taulio.

– Förutom att vi har houtskärsbor, nagubor och pargasbor på scenen har vi dessutom en isländsk ljusdesigner, så det är verkligen en internationell produktion, skrattar Ridberg som själv medverkade i sin första Pargasrevy år 1977.

En av de nya i de här sammanhangen är Marina Bergman, som varmt rekommenderar att man tar ett steg utanför sin bekvämlighetszon.

– Att vara med i ett sådant här projekt är ett helt superbra sätt att lära känna nya människor och bli bekant med folk. Jag rekommenderar det varmt som nyinflyttad, säger hon.

Maj Björk som infödd Pargasbo håller med.

– Det är alltid bra att utmana sig själv och likaså stiga ur sin bekvämlighetszon. Man behöver inte kunna allt, utan bara våga göra, skrattar hon.

Revyn Erstans Pärla med en underfundig ryskspråkig undertitel som översätts till ”Wash and go” får sin premiär i teatersalongen i PIUG fredagen den 21 februari klockan 18.00.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*