Popup-glassbar i Pargas – Filip och Felix Hartman öppnade eget över sommaren

Bröderna Filip (t.h.) och Felix Hartman säljer egna produkter i Pargas i sommar. Foto: Timo Järvenpää

Bröderna Filip och Felix Hartmans popup-glassbar är en uppiggande injektion i Pargas under sommaren.

Förra fredagen frågade min fru om vi ska fara och smaka på PLAN4 nicecreams produkter i deras glassbar vid Fredrikaplan i dag eller i morgon. Vilken glassbar och var, frågade jag eftersom jag inte hört något om den tidigare.

Svaret var att glassbaren ligger mittemot Missionsboden, där Pictura har haft sin konstskola. Japp, det var bara att sätta iväg.

Enbart frukt

Bröderna tog glatt emot oss i gula skjortor och berättade förstås gärna vad de sysslar med, och vad ”nicecream” är.

– Våra produkter är tillverkade av endast frukter. De är helt veganska, vi använder alltså ingen mjölk över huvud taget, säger den mer pratsamme av bröderna, Filip.

Pojkarnas tillverkningsprocess är enkel. De skär bananer i mindre bitar och fryser ner dem. Då de har frusit blandas de med andra frukter.

Varifrån har ni fått idén till det här?
– Jag har alltid älskat att göra olika sorters logor, säger Filip och pekar på platsens inredning och utseende.

– Och eftersom jag är vegan så har jag testat många olika recept, och tänkte att jag kan testa att skapa en egen produkt. Eftersom ingendera av oss har sommarjobb och Picturas lokal är ledig beslöt vi oss för att öppna eget, säger Filip.

Han åker till Sverige för att studera på hösten, och Felix studerar till kock på Åland.

Marknadsföring i sociala medier

Många har velat testa brödernas produkter trots att de inte har marknadsfört sin verksamhet desto mera. Deras huvudsakliga marknadsföringskanal har

varit Facebook och så har Filip delat ut informationsblad, bland annat till de lokala marketarna.

Pojkarnas huvudprodukt varierar från dag till dag. Förra veckans torsdag var det Peanutbutter Chocolade, alltså smak av choklad och jordnötssmör. I fredags var det Strawberry, alltså jordgubbssmak. Banan är alltså huvudingrediensen. Det är min favoritfrukt och jag måste säga att det smakade riktigt bra och fräscht. Grädden på moset var jordgubbssmaken!

Pojkarnas tredje produkt är Mint Chocolade Chip, alltså med smak av mint och chokladbitar.

Också kombucha

De säljer inte bara nicecream, utan även kombucha, med smak av rabarber eller ingefära, eller både och. De säljer även kaffe, te och pinnar med ananas.

PLAN4 nicecreams popup-försäljning är öppen torsdag till söndag den 11–14 juli och om verksamheten löper bra planerar de hålla öppet fram till hösten.

Namnet PLAN4 nicecream då? Det kommer helt enkelt från att adressen är Fredrikaplan 4. Pojkarna bor själva i samma hus, och behöver bara trappa ner en våning till den egna försäljningen.

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi
översättning Annina Suominen

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*