Piffen upp i serieledning efter 3–0 på Pajbacka

Piffen vann klart mot TPK i dag och möter härnäst tabellvåan Peimari United i Sagu nästa lördag. Foto: Mikael Heinrichs

Piffen steg tillbaka upp i serieledning i Västra Finlands division 3 efter en klar 3–0-seger mot TPK på Pajbacka i eftermiddags. Piffen bärgade tre viktiga seriepoäng utan att desto mer förta sig och tränaren Stefan Strömborg valde att lufta avbytarbänken friskt på slutet.

Första halvlek bjöd inte på särskilt många farliga lägen, men de chanser som dök upp gick främst till Behar Cimili som bland annat fick ett kanonläge i den 12:e minuten efter ett väggspel med Viktor Johansson. Men skottet i främre hörnet parerades av Tuomas Leino i TPK-målet. Cimili hade ytterligare ett läge en stund senare på volley efter ett inspel av Gezim Voca, men den bollen gick rakt i famnen på TPK-keepern.

Målfyrverkeri i andra halvlek

Andra halvlek hann inte bli särskilt gammal innan Piffen fick hål på Leino. Efter 51 minuter nosade Voca till sig en lös boll innanför straffområdet och vände bort TPK-backarna. Skottet rullade precis in innanför stolproten och Vocas 13:e fullträff för säsongen var ett faktum.

Sex minuter senare var det Johanssons tur att sätta 2–0 och direkt i följande anfall lobbade Voca in 3–0 på en snabb omställning och matchen var i praktiken avgjord.

– Man kan kanske säga att det här var ”en dag på jobbet” av oss, vi gjorde det vi behövde för att vinna 3–0. Vi var kanske aningen spända i första halvlek i och med att alla känner till situationen, vi hade nog snackat om det innan att ta det lugnt och inte vara övertända, konstaterade Strömborg efter matchen.

Pargas IF–TPK 3–0 (0–0)

Målen: 51. Gezim Voca 1–0, 57. Viktor Johansson 2–0, 58. Voca 3–0.

PIF: Arnold Uschanoff – Viktor Lindqvist, Frans Grönlund (67. Micke Karlsson), Yannick Ossok, Arsalan Azizi – Viktor Johansson, Wille Öhman (78. John Adolfsson), Yasser (71. Casper Nyberg), Ville Ranta-aho – Behar Cimili (67. Elias Untamala), Gezim Voca (78. Kasper Fröjdö).

PIF-liraren: Gezim Voca.