Piffen krossade RaiFu – stiger till Tvåan

Piffens herrar firar efter storsegern i Reso där man säkrade avancemang. Foto: Mikael Heinrichs

Pargas IF:s herrar gjorde slut på ökenvandringen i division 3 med besked i kväll på det stenhårda konstgräset i Kerttula i Reso. Hemmalaget RaiFu fick ge sig med 7–1 (4–0) efter att Piffen avgjort matchen med tre mål under matchens första 13 minuter.

Yanga Baliso inledde målskyttet med ett långskott som seglade in efter bara tre minuter och i den tolfte minuten kom tvåan då Farhan Omar frispelade Jonas Lehtinen vid bortre stolpen. Bara minuten efter avgjorde Gezim Voca slutligen matchen då han satte 3–0 efter en brytning av Yasser.

Rött på läktaren

De omkring 50 tillresta PIF-supportrarna på plats fick fira ännu fyra gånger till. Lehtinen tog vara på en felpassning av RaiFu-försvaret efter knappa halvtimmen och satte redan 4–0.

I den 68:e minuten utnyttjade RaiFu en misslyckad bakåtpassning och reducerade till 4–1, men Piffen gjorde ännu tre mål till genom Elias UntamalaArsalan Azizi och Frans Grönlund innan domaren blåste för full tid.

Piffen avancerar tillbaka till Tvåan efter tretton år – nästan på dagen tjugo år sedan laget senast gick upp till samma serienivå hösten 1999.

Piffen har ännu en match kvar att spela, lördagen den 12 oktober hemma på Pajbacka mot ToVe från Björneborg. Avspark blir det klockan 16.00.

RaiFu – Pargas IF 1–7 (0–4)

Målen: 3. Yanga Baliso 0–1, 12. Jonas Lehtinen 0–2, 13. Gezim Voca 0–3, 29. Lehtinen 0–4, 68. Miko Lehtovaara 1–4, 71. Elias Untamala 1–5, 79. Arsalan Azizi 1–6, 81. Frans Grönlund 1–7.

PIF: Arnold Uschanoff – John Adolfsson, Frans Grönlund, Ville Ranta-aho, Arsalan Azizi – Farhan Omar (65. Micke Karlsson), Yasser (v, 46. Viktor Johansson), Wille Öhman (72. Kristoffer Lövholm), Yanga Baliso – Gezim Voca (65. Elias Untamala), Jonas Lehtinen (72. Kasper Fröjdö).

Uppdaterad 7.10 med korrekt information om vem som spelade fram 0-2-målet.