Nurmio utsågs till Årets unga företagare i Pargas

Björn ”Nalle” Nurmio i Lidhults affär i Åbo. Arkivfoto

Björn ”Nalle” Nurmio premierades förra tisdagen av Väståbolands Företagare r.f. som föreningens Årets unga företagare. Premieringen hänger ihop med att Nurmio var lokalföreningens kandidat till den riksomfattande utmärkelsen som Årets unga företagare – och att man från lokalföreningens håll ville uppmärksamma honom.

Sju år av ständig förändring

Björn Nurmio har sju år som företagare bakom sig. Nu har han själv övergått till att enbart jobba med försäljning och administration, vilket har blivit ett nytt ”vardagsyrke” för honom. Han har många järn i elden: bygg- och elinstallationsföretaget Nalle & Hasse tillsammans med Hasse Karlsson, återförsäljning av Lidhults köksinredningar i Åbo samt försäljning av huspaket.

– Butiken i Åbo är sedan årsskiftet öppen en dag i veckan, huspaket säljer jag ända till Ekenästrakten och dessutom blir det några dagar i månaden i Helsingfors. I dagens läge jobbar jag i huvudsak som försäljare och sköter det administrativa med offertkalkylering, arbetslistor och sådant, säger Nurmio som har sju anställda för tillfället.

– Och vi söker faktiskt flera duktiga elektriker just nu, det har verkligen börjat röra på sig på den fronten, säger Nurmio.

Han motiveras av att det ständigt händer saker. På de senaste sju åren har det hänt mycket – och får man tro Nurmio kommer det att fortsätta hända saker också under det inkommande året.

– Så länge som jag märker av resultat trivs jag också, trots att min egen arbetsbild har förändrats rätt så mycket under den perioden, säger Nurmio.

Bra betyg från arbetslivet

Utmärkelsen han tilldelades av den lokala företagarföreningen värmer så klart.

– Jag var inte precis den som stoltserade med betygen i skolan, så för mig känns det här som ett riktigt bra betyg från arbetslivet istället. Det visar att det man gör uppskattas och sådan motiverar självklart alltid, säger Nurmio.

Utmärkelsen delades ut i samband med föreningens pizzakväll på Råttis där föreningens medlemmar också fick ta del av en föreläsning av professorn i företagande vid Vasa universitet Annika Tidström som berättade om strategier i småföretag.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi