Moped- och motorklubb för unga kör igång

Mopedklubb. Robert Tunturi startar en moped- och motorklubb för unga. Foto: Mikael Heinrichs

– Jag vill helt enkelt kolla om det finns ett intresse för den här typen av verksamhet i Pargas. Målgruppen är högstadieelever, i huvudsak i åldern 13–16 år och tanken är att det ska vara en rätt så fri verksamhet. Det är ingen förening med medlemsavgifter eller nåt man desto mer behöver förbinda sig till, utan det är bara att dyka upp om man vill, litet som öppet hus, säger initiativtagaren Robert Tunturi.

Den första mekarkvällen blir redan i morgon den 10 maj med start klockan 17 på Storängsvägen 8 A.

– Jag erbjuder verkstadsutrymme och har verktyg, det enda man själv behöver är något att skruva på. Det finns också ett utrymme med en soffgrupp som man kan ha som ett slags klubbrum som ungdomarna själva får inreda enligt sin egen smak om ett sådant behövs, säger han.

Egen eller kompisens

Det är heller inget krav att man har en egen moped – eller annan motor (utombordare, gräsklippare eller något annat) man vill skruva på – utan man kan lika bra komma tillsammans med en kompis och hjälpa till. Alternativt kan man bara komma för att hänga med kompisarna kring ett gemensamt intresse.

Under resten av maj träffas ungdomarna på fredagar mellan klockan 17 och 20. Under sommarlovet blir dagen torsdag, men klockslagen hålls oförändrade. Då skolåret igen kör igång i augusti återgår man till fredagen som ”verkstadsdag”.

Testar intresset. Tunturi vill åtminstone testa om det finns intresse för den här typen av verksamhet. Foto: Mikael Heinrichs

– Tanken med att det är tre timmar i ett kör är att vi ska hinna bättre, eftersom jag märkte att de två timmar vi hade reserverat för en lådbilskurs jag deltog i för några år sedan inte riktigt ville räcka till, säger Tunturi.

Den här typens verksamhet saknas

Tunturi sticker inte under stol med att idén till att starta verksamheten har en bakgrund i att sonen Tuure omkom i en skidolycka tidigare i år. Tuure gillade att skruva på motorer och det fortsätter med 13-årige sonen Aarne.

Å andra sidan har Tunturi också konstaterat att det inte heller riktigt ordnas av den här typens verksamhet på annat håll i Pargas.

– Vi prövar på och ser om det finns ett intresse för den här verksamheten redan nu innan sommarlovet och sedan får vi se hur det blir med fortsättningen, säger Tunturi.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

2 Kommentarer

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*