Kulturenheten sänder live på måndagarna

Groovy Cat med Adrian och Andreas Rantala premiärsände i måndags. Skärmdump

Klockan 18 blir det direktsända program. Också sändningar med Pargasanknytning utlovas.

Stadens kulturenhet börjar streama program med lokal koppling på måndagar klockan 18 på Youtube och på kulturenhetens webbsida. Tanken är att sändningen ska vara 20–30 minuter lång. I måndags premiärsändes en kort konsert från kultursalen i PIUG med Groovy Cat, Adrian Rantala och Andreas Rantala.

I planerna finns också en annan sändning dagtid, med till exempel gammalt arkivmaterial från Par-TV.

Vilken dag det blir är ännu oklart.

Kulturchefen Fia Isaksson säger att upphovsrättsliga frågor har tagit mycket tid att utreda, eftersom bland annat andras musik inte får sändas hur som helst.

Frågesporter av olika slag

Kulturenheten har också gjort frågesporter som dyker upp på enhetens Facebooksidor och andra sociala medier samt på webben.

– Det är varierande frågor om historia eller skärgårdskunskap. I planerna finns också bildfrågor.

Enheten sammanställer också material till personalen vid äldreboendena, med länkar till var man kan se konserter på nätet eller lyssna på musik och andra strömningstjänster med material som kan uppskattas av de äldre.

– Vi utreder också möjligheten till en webbklubb eller ett sätt att umgås över nätet för äldre eller andra som måste vara hemma, och som är vana att använda datorer.

Kom gärna med tips och förslag

Redan nu finns filmer med motionstips på idrottens webbsida, med bland annat stolgymnastik.

– Den som har tips eller idéer om vad vi kunde göra för de äldre får gärna ta kontakt. Tidigare gick vårt arbete ut på att föra samman människor på samma ställe, nu ska vi föra samman dem som hungrar efter sociala kontakter, utan att de kan träffas, säger Fia Isaksson.

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*