Wintergala hyvään tarkoitukseen lauantaina

Järjestäjät. Vasemmalta Patrik Gustafsson Vintage & co -yhtyeestä, Peppe Stubb sekä Rappe Ahlbäck Payjaz-yhytyeestä. Kuva: Anja Kuusisto

Pari vuotta sitten ”Wintergala” – välipäivien konsertti tai tanssi-ilta Paraisilla – herätettiin henkiin, mutta sen jälkeen meni taas vuosi ilman gaalaa.

Tänä vuonna se järjestetään taas ja nyt järjestämässä on osittain samat henkilöt, jotka pitivät lankoja käsissään 80-luvulla, mutta nyt hieman eri tavalla.

– Silloin olimme Peppen kanssa Paraisten Malmin nuorisoseuran aktiiveja, mutta nyt teemme sen gubbrockareina, selvittää Rappe Ahlbäck, Gubbrockare-yhdistyksen puheenjohtaja.

Peppe eli Peppe Stubb soittaa Ahlbäckin kanssa yhtyeessä Payjaz. Lisäksi gubbrockareista mukana on Vintage & co:ssa soittava Patrik Gustafsson.

Jos Payjaz soittaa bluessävyistä puhdasta rokkia, niin Gustafsson kuvailee yhtyeensä musiikkityyliä viulun sävyttämäksi tunnelmalliseksi folkrockiksi.

Kokeeneempaa ja nuorempaa kaartia

Gubbrockarna on itse asiassa nimi yhtyeelle, joka soittaa Kombissa, mutta sekä Payjaz että Vintage ovat yhtyeitä, jotka esiintyvät omina yhtyeinään. Tosin siinä on mukana jäseniä kuten Ahlbäck ja Gustafsson, jotka ovat myös Kombin Gubbrockareiden aktiiveja. Miten he nyt sitten päätyivät järjestämään talvigaalan, missä he ja muut yhtyeet esiintyvät lasten ja nuorten hyväksi keskellä talven pimeyttä?

– Ajattelin, että esiintymässä ei olisi pelkkiä ukkoja, vaan että tarjolla olisi eri musiikkityylejä eri ikäryhmille, sanoo Patrik Gustafsson.

Illan aikana esiintyy kaksi Arkipelagissa opiskelevien nuorten yhtyettä, DeLuxa ja Outcast. Sen lisäksi Patrikin tyttäret Tekla (joka opiskelee ulkomailla) ja Tilda (opiskelee PSG:ssä) esittävät stemmalaulua.

– Se, että saimme mukaan The Narrowboat Stompersin, laajentaa musiikkityylejä entisestään, sillä kyseessä on enimmäkseen puhaltimista koostuva jazzyhtye.

Rutinoitunut Happy Days Danceband on nimensä mukaisesti ehkä illan tanssiystävällisin yhtye, mutta järjestäjät painottavat, että tanssia saa koko illan aikana. Lavan edessä Brankiksella on tanssilattia, pöydät ja tuolit ovat sivuilla.

– Toivomme, että tila toimisi illan aikana eräänlaisena olohuoneena, paikkana, johon tullaan ja vietetään aikaa ja mukaan voi ottaa koko perheen, sanovat järjestäjät.

Kaikki tuotot hyväntekeväisyyteen

Myös Paraisten VPK on yksi järjestäjistä, juhlatilasta ei peritä mitään vuokraa. Kaikki tulot menevät lyhentämättömänä kaupungin sosiaalipuolelle ja lasten ja nuorten ennaltaehkäisevään työhön.

– Nuorille gaala on ilmainen, mutta aikuisilta peritään pieni pääsymaksu ja enemmänkin voi antaa, jos haluaa, sanoo Ahlbäck.

Gerard Gassou huolehtii siitä, että lauantai-iltana Brankiksella on tarjolla kahvia ja pikku purtavaa. Julisteissa mainitaan, että gaala kestää 19–23, mutta lupa sallii musiikin soittamisen 00.30 asti.

– Uskon, että hyödynnämme lupaa, koska mukana on nyt niin monta yhtyettä ja reilut 30 artistia, sanoo Ahlbäck.

Wintergala VPK:n talolla (Koulukatu 1) la 28.12. klo 19 alkaen.

Anja Kuusisto
pku@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*