Vuosipäivää muistettiin pienessä piirissä

Hjältegrav
Talvisodan päättymisen muistopäivää juhlisti harvalukuinen joukko viime perjantaina. Kuva: Mikael Heinrichs

Perjantain talvisodan päättymisen 80-vuotispäivää oli todistamassa vain kourallinen yleisöä.

Järjestelyt kuivuivat muutenkin kokoon perjantain tilaisuudessa, sillä talvisodan päättymisen vuosipäivää vietettiin ilman Paraisten lukion ja

Pargas svenska gymnasiumin opiskelijoita. Heidän oli tarkoitus lukea muutamia tekstikappaleita sekä osallistua Maamme-lauluun, mutta osallistuminen peruuntui vallitsevan tilanteen johdosta.

– Tässä tilanteessa ei kerta kaikkiaan ollut vaihtoehtoja. Tiedän kuinka kovasti he olivat odottaneet tätä tilaisuutta, Pargas reservofficerare -yhdistyksen perinneupseeri Jorma Ake pahoitteli.

Hän luki osan opiskelijoiden luettavaksi tarkoitetuista teksteistä tilaisuuden aikana.

Seppeleenlaskun suoritti puolestaan ruotsinkielisen seurakunnan kanttori Hanna Lehtonen yhdessä kirkkoherrojen kanssa. Länsi-Turunmaan suomalaista seurakuntaa edusti Juho Kopperoinen ja ruotsinkielisestä seurakuntaa Harry S. Backström.

Avustus Koivistoon pystytetylle muistomerkille

Kopperoinen kertoi myös Paraisten seurakuntayhtymän myöntämästä avustuksesta Koivisto-seuralle, joka on pystyttänyt muistomerkin Koiviston hautausmaan yhteyteen.

– Koivistosta tuli Paraisille aikanaan runsaasti karjalaisia, joten tästä syystä haluamme olla mukana muistamassa ja osallistumassa muistomerkin kustannuksiin, Kopperoinen sanoo.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*