Viikolla vastaantullutta

Hämmästyin tuossa viikolla pahanpäiväisesti, kun ennen salmen ylimenevää siltaa oli tullut iso mainostaulu oikein valojen kera. Mainoksen sisältö oli varsin ihmeellinen, nimittäin siinä kehotetaan kääntymään keskustaan mutta ei yhtäkään syytä käännökseen. Kesäisin turisteilla ja mökkiläisillä on kiire lauttajonoon tai Nauvon suunnasta tullessa on kiire Turkuun. Siitä huolimatta kehotetaan kääntymään keskustaan, jossa ei ole yhtään mitään. Poikkeuksena on tietysti palvelupiste josta saa neuvoja, joiden vuoksi täytyy lähteä Kaarinaan tai Turkuun hoitamaan asia. Samalla voi myöskin käydä Lidlissä halvoilla ruokaostoksilla, kun Paraisilla joutuu odottamaan ainakin vuoden jos kaikki menee hyvin.

Mikähän mahtoi olla kyseisen taideteoksen hintalappu paikalleen asennettuna? Oli vähän järkeäkin mukana kun oltiin lähempänä todellisuutta, verrattuna edelliseen mainokseen. Onneksi uudessa taulussa kummastuttaa vaan tämän taidetekonen aiheellisesta syystä, eli mistäpä löytyi rahat tähänkin turhakkeeseen, kun kaupunginhallitus muistuttaa pidättyvyyttä rahan tuhlauksessa? Vai tekeekö tämä mainos poikkeuksen asiassa?

Tietysti näin joulun lähestyessä on voinut joulupukkikin olla asialla. Miten on mahdollista ettei Byggmax-rautakaupalle löydy tonttia, kun liike on useassa lehtijutussa ilmoittanut halukkuutensa Paraisille muuttoon. Varmaa on, että syntyisi kilpailija paikkakunnalle ja mökkiläiset olisivat tyytyväisiä ettei puutavaraa tarvitse laahata Turusta asti.

Parkkikiekkokin kuuluu sitten Paraisillakin auton varusteisiin, kun yksityinen firma alkaa valvoa osaa parkkipaikkoja keskustassa, jossa kieltämättä on pulaa paikoista. Tuli tässä mieleen, että kuinkahan usein firma ajelee Turusta Paraisille muutaman parkkipaikan vuoksi?

Toinen hauska juttu on se kun kävelykadun alapäässä oleva pankki on kävelykadun alueella ja pysäköinti on kielletty, mutta niin vain autot pysähtyvät pankin portaitten eteen ja kuski menee pankkiin asioille. Tämä tarkoittaa tervejalkaisia, ei inva-autoja.

Tapio Karikko

Paraisten keskustaan kääntymään kehottava mainostaulu on ollut Saaristotien varressa vuodesta 2015 lähtien, eli jo reilut neljä vuotta. Tienvarsitaulu siirrettiin hiljattain Suntin toiselle puolelle S-marketin remontista ja Vapparintien uuden liittymän tietöistä johtuen. On mukava huomata, että keskustan yrittäjien toiveesta alkunsa saanut mainostaulu on nyt selkeästi näkyvämmällä paikalla ja toivonkin, että sen sanoma ”Proud of Pargas” saisi myös omat asukkaamme poikkeamaan keskustan erinomaisissa erikoisliikkeissä, kahviloissa ja ravintoloissa!

Anne-Maarit Itänen
Tiedotuspäällikkö, Paraisten kaupunki

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*