Unelma uusista kouluista

Valtuuston kokouksessa on mielenkiintoinen pykälä, joka pitää sisällään uuden koulukompleksin rakentamisen aloittamisen. RKP:n ilmoitti ÅU:ssa olevansa ehdotuksen takana kokonaisuudessaan eli lopputulos lienee selviö jo ennen kokousta, ellei nyt sitten tapahdu jotakin poikkeuksellista. Mutta onkohan RKP miettinyt sitä oleellista asiaa, että miten kaupunki aikoo selvitä muusta toiminnastaan, kun tämä rakennustyö lähes varmasti aloitetaan? Nimittäin tälläkin hetkellä pyörii ns. leikkauslista, minkä mukaan pitäisi elää vuosi 2020 loppuun, jolloin saatetaan päästä siedettävä lopputulokseen (esim. erään jaoston pitäisi säästää 0,75 milj. euroa ja näyttää siltä, että 0,15 milj. euroa on mahdollinen lopputulos).

Vanhusten hoito ja terveyspalvelut näyttävät ihan kohtuu hyviltä paperilla olevien laskelmien mukaan, ainut ongelma vaan on se, että monena muunakin vuonna on sama juttu, kun yli menee reippaasti eikä edes rima heilu. Tähän esimerkki säästöistä vanhusten hoidossa, kun Malmkullan vanhainkodin kaksiot muutetaan yksiöiksi. Varmasti mukavaa vanhuksilla istuskella yksinäisyydessä. Tuleepahan lisää tilaa uusille asukkaille ja tietenkin rahaa hoitomaksuina.

Tilannehan alkoi siitä, kun huomattiin useamman koulun olevan remontin tarpeessa. Kaupunginjohtaja otti asian puheeksi yhdessä kokouksessa pitämässään infossa. Silloin asiaa pidettiin liian kalliina, kun puhe oli 30 milj. eurosta. Väliin tuli eräs pieni koulu kaupungin ulkopuolelta, josta tuli sentään päätös, mutta asia jäi jumiin. Träskin koulu kaipaisi myös uusia tiloja. Joten kouluja riittää remonttiin haitaksi asti.

Mitenkähän käy näiden kahden viimeksi mainitun remontin, kun keskustaan tehdään monta uutta koulua isolla rahalla? Kaupungin taloutta ajatellen kysyisin, että löytyisikö mahdollisesti halvempaa vaihtoehtoa eli kannattaisiko laskea vielä kerran, jos vaikka hinta putoaisi vielä lisää. Valtuutettujen tehtävähän on taata kuntalaisille hyvät palvelut, ei suinkaan rakentaa järjettömiä koulukeskuksia.

Unohtuukohan vanhukset, sairaanhoito ja päiväkodit kokonaan? En vastusta uutta, mutta järjen käyttö ei ole kielletty, jos joku maksaa liikaa.

Tapio Karikko

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*