Piffenin naiset luottavaisina tynkäkauteen

Pargas IF:n jalkapallon Kolmosessa pelaava naisten joukkue valmistautui alkavaan kauteen maanantaina Pajbackassa. Foto: Timo Järvenpää

Toista kauttaan joukkuetta valmentava Anders Levin uskoo, että kaudesta tulee mielenkiintoinen ja hän luottaa siihen, että myös tulos tulee olemaan edellisvuotta parempi.

– Kevät oli erikoinen, mutta me saimme hoidettua harjoittelun etänä hyvin. Sanoisin, että olemme sekä fyysisesti että henkisesti paremmassa kunnossa kuin viime kaudella.

Joukkue on pitkälti sama kuin edelliskaudella, sillä joukkoon mahtui vain yksi poislähtijä ja tilalle saatiin pari paluumuuttajaan.
– Saimme ryhmään selkeästi joukkuetta vahvistavia pelaajia, jatkaa Levin.

Joukkueen pelaajarinki on iso, sillä listalla on kaikkiaan 27 pelaajaa. Joukossa on monta nuorta pelaajaa, joista Levin uskoo muutaman saavan jo tällä kaudella mukavasti peliaikaa.

– Pelejä on kyllä aivan liian vähän. Tärkeintä on, että pystyisimme kehittämään pelaajia ja yhdeksän peliä on siis aivan liian vähän. Nuorille pelaajille niitä tulee riittävästi, koska he pelaavat lisäksi oman ikäluokkansa pelejä. Harmittaa vanhempien pelaajien puolesta.

Koko joukkue.

Levin huomauttaa samalla, että vähäisen pelimäärän vuoksi jokaisen ottelun pelituloksen merkitys kasvaa melkoisesti ja huonoille otteluille ei oikein ole varaa.

Viime kaudella Piffenin lohkossa oli kahdeksan joukkuetta, mutta tälle kaudelle joukkuemäärä on noussut takaisin kymmeneen ja samalla viimevuotisista poissa ovat muun muassa Tervakosken PaTo ja TKT. Uusina joukkueina lohkoon tulevat KSF, Lieto, Nice Futis ja RaiFu. Vanhoista tutuista mukana ovat edelleen FC Nokia, FC Halikko, IFK Mariehamn, AC Himmeli ja TuTo.

– NiceFutis on kauden alussa mielenkiintoinen vastustaja. Saadaan heti mitattua oma tasomme ja näemme missä mennään. Hieman ihmetyttää, että porilaiset ovat halunneet ottelun pelattavaksi torstai-iltana. Toivottavasti siitä tulee hyvä peli, pohtii Levin.

Piffen on ehtinyt ennen kauden aloitusta pelaamaan kaksi harjoitusottelua. Ensimmäisessä se voitti TuTon puhtaasti 4 – 1, mutta toisessa se hävisi Liedolle 1 – 2.

– Olin hieman huolissani, kun lähdimme tuohon ensimmäiseen, mutta hyvinhän se meni, eikä tuo toinenkaan tappiosta huolimatta ollut meiltä huono peli. Paremmalta tämä näyttää kuin vuosi sitten, kommentoi Levin.

Levin, joka nykyisin on puolipäiväisesti palkattuna Piffenin palveluksessa, kertoo Piffenin panostavan nykyisin tyttöjalkapalloon voimakkaasti. Nyt myös tyttöpelaajille tarjotaan enemmän harjoituksia ja enemmän mahdollisuuksia.

– Piffenillä on naisten jalkapallossa vahvat perinteet ja pelaahan Kansallisessa liigassakin tällä hetkellä kuusi Piffenistä lähtenyttä pelaajaa ja lisää on tulossa, huomauttaa Levin.
Erityisesti hän odottaa paljon -06 ikäluokalta, mutta huomauttaa samalla, että myös -04 ja -05 ikäluokista on tulossa lupaavia pelaajia.

– Tavoitteenamme on pitää heidät mahdollisimman kauan Piffenissä ja päästä pelaamaan meillä edustusjoukkueessa, ennen kuin he siirtyvät eteenpäin. Mielenkiinnolla odotan, mitä tapahtuu seuraavan kolmen-neljän vuoden aikana, päättää Levin.

Pargas IF:n kauden avausottelu Porissa Nice Futista vastaan alkaa Koivulan nurmella kello 19.00. Ensimmäinen kotiottelu pelataan vasta sunnuntaina 2.8. Pajbackassa kello 16.00 KSF:ää vastaan.

Pargas IF naiset 2020
Pelaajat: Evelina Huhta, Aija Mäkinen, Cecilia Erlund, Fanny Andersson, Henrika Ranta-Aho, Iris Fors, Jutta Virtanen, Malin Sjöblom, Michelle Ekholm, Mirella Lindfors, Ronja Kurtén, Sara Salo, Veronica Ehrola, Alina Westin, Anni Lindroos, Emilia Johansson, Emma Le Grand, Heidi Grönqvist, Ida Andersson, Janina Karrento, Jenna Ylönen, Jennifer Dahla, Mikaela Sretenovic, Ronja Rautanen, Ronja Westerlund, Tanja Hautaviita, Vanessa Karrento.
Valmentajat: Anders Levin ja Arto Huhta
Joukkuejohtajat: Evelina Huhta ja Kati Männikkö-Vuorio

Kotiottelut kaudella 2020
2.8. PIF – KSF
22.8. PIF – FC Halikko
5.9. PIF – IFK Mariehamn
20.9. PIF – RaiFu

Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*