Perhekahviloita joka päivä Paraisilla

Perhekahvila Jolla järjestetään Hyddanissa joka maanantai klo 9-12 yhteistyössä Paraisten kaupungin varhaiskasvatuksen sekä molempien seurakuntien kanssa. Kuva: Mikael Heinrichs

Ankkuripuisto Uurnalehdontiellä Paraisilla on kuten tunnettua auki joka arkipäivä kello 9 ja 12 välillä. Lapsiparkki (henkilökunta paikalla, pääsymaksu, korkeintaan 15 lasta päivittäin) on tiistaista torstaihin. Lapset ovat vanhempien kanssa tervetulleita joka päivä.

Jolla uudessa paikassa

Tämän toiminnan lisäksi tarjolla on seurakunnan tai muiden kolmannen sektorin toimijoiden kanssa perhekahvilatoimintaa kaikkina arkipäivinä. Jolla-nimellä kulkeva maanantainkahvila on saanut uuden paikan. Kahvila toteutetaan yhteistyössä molempien seurakuntien kanssa kaksikielisesti Hyddanissa Kirkkoesplanadi 7:ssä.

– Varhaiskasvatuksen ja molempien seurakuntien välinen yhteistyö on uutta ja toivomme vierailijoiden löytävän meidät. Perhekahvilassa ei ole ikärajaa ja kaikki ovat sydämellisesti tervetulleita, sanoo avoimen päivähoidon Synnöve Andersson.

Jolla-kahvila on osallistujille ilmainen.

– Erilaiset perhekahvilat ovat usein tervetulleita hengähdyspaikkoja vanhemmille, varsinkin jos lapset eivät ole mukana taaperopedagogiikassa. Silloin lapset voivat leikkiä yhdessä toisten kavereiden kanssa ja aikuisilla on aikaa jutella keskenään, sanoo Andersson.

– On todella hienoa, että olemme saaneet tämän kolmikantatoiminnan käyntiin ja maanantai on osoittautunut toiminnalle sopivimmaksi päiväksi. Järjestämme aina jotain pientä ohjelmaa ja olemme mahdollisuuksien mukaan myös ulkona, kertoo suomenkielisen seurakunnan lastenohjaaja Elina Kaarto.

Kuva: Mikael Heinrichs

MLL ja Folkhälsan kahvittelevat myös

MLL:n perhekahvila Ankkuritalossa tarjoaa jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen myös lounasta edulliseen hintaan. Muuten toiminta jatkuu aikaisemman käytännön mukaisena eri viikoittaisilla teemoilla. Ohjelma löytyy paikallisosaston verkkosivulta sites.google.com/site/mllparainen sekä facebookista hakusanalla MLL Parainen. Toiminta on kaksikielistä.

Uutta Folkhälsanin syksyn perhekahviloissa on se, että Skräbbölen (Barakken) perhekahvilat ovat muuttaneet koulurakennukseen Pjukalan päiväkodin yhteyteen, toisin sanoen Åbolands folkhögskolanin tiloihin. Pjukalan Kahvila on auki torstaisin kello 9.30–11.30 ja Fokhälsan-talon perhekahvila on auki tiistaisin kello 10–12.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää

Perhekahvilat Paraisten keskustassa

  • Maanantaisin klo 9–12 ohjattu perhekahvila (Jolla) Hyddanissa.
  • Tiistaisin klo 10–12 Folkhälsanin perhekahvila (ruotsinkielinen) Folkhälsanin talolla.
  • Keskiviikkoisin klo 9–11 perhekahvila Hyddanissa, klo 10–12 MLL:n perhekahvila Ankkuritalolla.
  • Torstaisin klo 9.30–11.30 Folkhälsanin perhekahvila (ruotsinkielinen) Pjukalan päiväkodissa.
  • Perjantaisin klo 10–11.30 Avoin muskari (Länsi-Turunmaan suomalainen seurakunta) Runeberginranta 2.
  • Länsi-Turunmaan suomalaisen seurakunnan Kettukerho eli päiväkerho 3–5 -vuotiaille lapsille tiistaisin ja torstaisin klo 9-12. Lisäksi Väståbolands svenska församling järjestää avoimen päiväkerhon tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 9–12 Hyddanissa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*