Paljon puhuttu muumimuki on päässyt Paraisilla taidegalleriaan

Muki näytille. Tämä Vilijonkka-aiheinen muumuki on nyt esillä Paraisten Art Bank -galleriassa. Kuva: Mikael Heinrichs

Galleristi Ted Wallin hankki virheellisen Vilijonkka-aiheisen muumimukin huutokaupasta – ja asettaa sen näytille Art Bank -galleriaansa.

– Tämä on epäilemättä koko maailman suoituin ja puhutuin muumimuki tällä hetkellä. Joten miksi sitä ei voisi hyödyntää vaikkapa Paraisten keskustan markkinoimiseen, Ted Wallin miettii.

Hän hankki kohumukin itselleen Turengissa järjestetyssä huutokaupassa viikonloppuna ja asettaa sen kaiken kansan ihmeteltäväksi Art Bank -galleriaansa Kauppiaskadulla.

PR-symboliksi Kauppiaskadulle

Hämeen Sanomien mukaan Wallin maksoi mukista 2 100 euron kauppahinnan. Muki on virhepainos Vilijonkka-aiheisesta mukista, jossa painatuksen alaosa esiintyy kahdesti.

Silmiinpistävästä virheestä huolimatta muki on läpäissyt tehtaan laadunvalvonnan ja saanut tehtaan leiman pohjaansa.

Muki myytiin alun perin kerääjälle 6 100 euron hintaan, mutta kauppa peruttiin sittemmin ostajan havaitseman särön johdosta.

– Tämähän on vain tällainen hauska juttu, ja loppupeleissä kyseinen mukihan on sekundakappale, josta tuli valtakunnan puheenaihe. Kun lisäksi sain sen huomattavasti odotettua halvemmalla, päätin tarttua tilaisuuteen, Wallin sanoo.

Outoa hysteriaa

Hän kokee muumimukien yhteyteen syntyneen hysterian hieman hassuna ja outona ilmiönä.

– Näistä mukeista on käynnistynyt varsinainen hullunmylly. Haluan nostaa esille näihin mielikuvitussummiin liittyvän problematiikan, sillä keräilijät maksavat maltaita mukeista, joiden tarkoista painosmääristä ei edes ole luotettavaa tietoa saatavilla. Koko ilmiö on eräänlainen kupla.

Vilijonkka-mukia on voinut käydä ihmettelemässä Art Bankin galleriapuolella eilisestä lähtien gallerian aukioloaikojen mukaisesti.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

1 Kommentti

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*