Bläsnäsin laituria saa käyttää – kunhan kukaan ei tuhoa sitä

Bläsnäsin laituri on väliaikaisesti korjattu, joten sitä voi taas käyttää. Kuva: Carina Holm

Bläsnäsin uimarannan suosittu laituri asetettiin kesän alussa käyttökieltoon, koska sen hyppytorni oli huonossa kunnossa.

Tarkoituksena oli, että uusi laituri toimitetaan heinäkuun alussa ja vanha laituri olisi ollut käyttökiellossa siihen asti.

Nyt kaupunki on kuitenkin väliaikaisesti korjannut vanhan laiturin, joten sitä voi taas käyttää – edellyttäen, että se pysyy ehjänä eikä kukaan tuhoa sitä.

Uusi laituri asennetaan uimakauden jälkeen

Kaupungin yhdyskuntainsinööri Matias Jensén sanoo, että purkutyöt vaativat proomun ja se olisi vaikuttanut suureen osaan Bläsnäsin aluetta, joka on yksi kaupungin suosituimmista uimarannoista.

– Uusi laituri olisi tullut kesken uimakauden, jolloin myös uimakoulut Bläsnäsissä ovat käynnissä. Siksi uusi laituri tullaan asentamaan vasta elokuun lopussa tai syyskuun alussa, jolloin uimakausi on ohi.

Hän vetoaa kaikkiin laituria käyttäviin antamaan vanhan laiturin olla rauhassa eikä tuhoamaan sitä.

– Jos se tuhoutuu, voi olla, että joudumme sulkemaan sen uudestaan ja sitä ei kukaan halua. Sama koskee hyppytornia. Jos se joutuu tuhotöiden kohteeksi, joudumme sulkemaan sen.

Vahingontekoa

Muutama päivä sitten kohta missä yhden metrin lauta oli ollut, putosi veteen.

Jensén sanoo, että sen runko oli huono, mutta todellinen syy oli vahingonteko. Hyppylauta revittiin irti.

– Myös levän mittauspiste, joka mittaa, onko vedessä myrkyllistä sinilevää, oli joutunut ilkivallan kohteeksi viime päivien aikana.

Hän on suruissaan siitä, että se, minkä kaupunki yrittää korjata ja pitää kunnossa, rikotaan.

– Henkilökuntamme tekee kaikkensa pitääkseen laiturin ja hyppytornin kunnossa. Näyttää tulevan hieno ja lämmin kesä ja kaikki haluaisivat käyttää laituria ja hyppytornia, joten yritämme saada ne toimimaan, vaikka ne ovat vanhoja. Silloin on todella ikävää, että ne eivät saa olla rauhassa.

Bläsnäs on suosittu kesänviettopaikka. Kuva: Carina Holm

Hyppytornin käyttö seurataan

Uimakauden aikana kaupungin henkilökunta tarkastaa rannan päivittäin. Myös tarkkaillaan sitä, miten hyppytornia käytetään. Mahdollisesti tullaan asettamaan rajoituksia, kuinka monta saa olla hyppytornissa samaan aikaan, jotta se kestäisi vielä tämän kesän.

– Sitä ei ainakaan auta, että tuhotaan se, minkä olemme yrittäneet korjata, sanoo Jensén.

Kaupunki vuokraa uuden laiturin, koska uuteen laituriin ei tämän vuoden budjettiin ollut varattu rahaa.

Toimittaja on sama, joka on tehnyt Nauvon vierasvenesataman uudet laiturit.

Myös uudesta hyppytornista voi hypätä metrin, kolmen metrin ja viiden metrin korkeudesta.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*