Anna Westerlund fortsätter i Åland United

Anna Westerlund fortsätter i Åland United. Foto: John Eriksson

Den Pargasbördiga fotbollsspelaren Anna Westerlund fortsätter att spela inkommande säsong med Åland United i inhemska Damligan. Mittbacken anslöt till klubben från norska LSK Kvinner i Lilleström inför säsongen 2019.

– Jag trivs bra på Åland. Därför har jag valt att förlänga med United, säger Westerlund.

Självständigt val

Förutom Westerlund har även mittbackskollegan Tiia Peltonen och ytterbacken Pille Raadik valt att fortsätta i klubben. Westerlund, Peltonen och Raadik har under den gånga säsongen spelat många matcher tillsammans. Att försvarskollegerna fortsätter påverkade ändå inte Westerlund i hennes val.

– Visst är det roligt att flera stannar i laget, men det var inte avgörande för att jag skulle stanna, säger Westerlund.

Enligt Westerlund är det viktigt att United har en ambition att bli spelmässigt bättre. Westerlund är tydlig med att det måste finnas en kontinuitet inom Uniteds verksamhet.

– Det gäller att bygga upp laget och satsa på kvalitén, säger Westerlund.

Huvudstaden lockar inte

Uniteds ligakonkurrenter HJK och FC Honka var starkare än den åländska elitklubben den gånga säsongen i ligan. Helsingforsklubben kunde titulera sig som mästare medan Esboklubben FC Honka slutade som tvåa. HJK vann även Finska cupen under den gånga säsongen. Trots deras framgångar intresserade Westerlund sig inte för någon av de här klubbarna.

– Jag tänkte aldrig på att lämna för FC Honka eller HJK. Om jag hade lämnat hade jag gått utomlands, säger Westerlund.

Westerlund är tydlig med att alternativet att stanna i United stod henne närmast. Enligt henne har hon mera att ge för laget.

– En säsong är för kort tid. Mycket av Uniteds arbete är bra och utvecklingen är positiv, säger Westerlund.

Starka nyförvärv

United har hittills värvat tre nya spelare. De är sydafrikanen Ode Fulutudilu från Malaga CF, Anni Miettunen från FC Honka och amerikanskan Ashley Reifner från regerande mästarna HJK. Westerlund hade hört talas om dem innan de anslöt sig till United, men mer än så känner hon dem inte.

– Fulutudilu spelade tidigare i Damernas liga och Miettunen tränade med oss en vecka innan säsongen tog slut. Riefner har jag mött i ligan och hon är duktig, säger Westerlund

Westerlund tror att United kan komma att göra fler nyförvärv. Enligt henne är lagbygget ännu inte klart.

– Vi behöver förstärka vårt innermittfält, säger hon.

Åland United har elva kontrakterade spelare inför nästa säsong. Fotbollssäsongen 2019 är över för Westerlunds del. Nu är det semester som gäller innan träningarna börjar igen i januari nästa år.
Lokaltidningen Nya Åland var först ut med nyheten om att Westerlund fortsätter i Åland United.

John Eriksson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*