Verkligt superveckoslut

Det kommande veckoslutet är antagligen det perfekta veckoslutet att visa upp då någon nästa gång påstår att det inte händer någonting i Pargas. Och då menar jag inte val av tjänstemän inom social- och hälsovårdssektorn.

Kulturparlamentet som enligt vittnesmål (både egna och andras) varit något av en publiksuccé kulminerar med flera intressanta evenemang, varav största delen är helt gratis för publiken att ta del av. Dessutom pågår Konstrundan med sammanlagt nio olika ateljéer i Pargas och skärgården som öppnar upp sina dörrar samtidigt.

Det kommande veckoslutet är antagligen det perfekta veckoslutet att visa upp då någon nästa gång påstår att det inte händer någonting i Pargas.

Konst och hantverk möts hos smeden Mikko Flemming, Jill Christiansen på Stentorp och hos Cornelius Colliander. Marika Holm presenterar och berättar om sin visuella konst, Sandra Wallin med sina konstnärskolleger tar emot på Art Bank och det blir både soppa, discomusik och rörelsekör – samt nytta och nöje då ploggare joggar och plockar skräp som Helena Haartman sedan förädlar till konst.

Glöm förresten inte musikfrågesporten på Råttis – likaså helt gratis att delta.

Om inte den motionen räcker, kan man alltid tänka sig en avstickare till två idrottsplaner i staden. På lördag spelar SC Wolves en verklig ödesmatch på Pajbacka mot Åbo IFK – två klubbar som båda kämpar om att hållas kvar i fotbollens division 3.

För Wolves del gäller det nästan att vinna om man vill hållas kvar i serien, inte minst då man möter en av de närmaste konkurrenterna i tabellen.

Utgångsläget kanske inte är det allra bästa för Wolves med en avstängd spelare samt en målspruta som börjat studera i Spanien och inte är tillgänglig under återstoden av säsongen – men laget har också tidigare visat prov på att tänja sig till behöviga segrar och seriepoäng då det kniper till.

Det andra alternativet är att besöka Björkhagens idrottsplan och kolla in någon eller några av de 999 (!) hundarna som deltar i Skärgårdsutställningen för hundar under lördag och söndag.

Med cirka 500 hundar om dagen finns det säkert något för alla och envar att bekanta sig med där. Raserna är så många att jag inte ens hört talas om en bråkdel av dem.

Tar man sig längre ut i skärgården händer det en hel del där också – bland annat blir det filmparty i Skärgårdscentret Korpoström och flera restauranger avslutar eller åtminstone avrundar sina säsonger.

Om de inte segar ut till nästa veckoslut och Skördefesten förstås…

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*