Trettio år av golf i Pargas

ArGC:s Lady Captain Pia Suutari klippte snöret då Bana 38 invigdes i tisdags. Foto: Mikael Heinrichs

Den 31 juli var exakt det datum då golfbanans första nio hål invigdes år 1988.

Då var det undervisningsminister Christoffer Taxell som slog öppningsslaget – eller i själva verket handlade det om en putt den gången.

PK 4.8.1988.

Festdagen uppmärksammades av både inbjudna gäster och aktiva spelare – och det blev också en present. Man passade nämligen på att inviga en kortbana, Bana 38, som alltså fått sitt namn av att den mäter totalt 3 800 meter. Banan är helt och hållet anlagd innanför den nuvarande.

Många på plats

Invigningen gick i festliga tecken med skumvinsskål och flagghissning. Den nya banans invigningsslag stod Archipelagia Golf Ab:s första vd, Stig Kavander, för.

– Visst känns det litet nervöst, särskilt då jag inte får använda den klubba jag egentligen ville, det vill säga järnsexan. Jag får lov att slå med den här drivern istället, skrattade Kavander tillsammans med sina medspelare.

Bana 38. Stig Kavander med första slaget. Foto: Mikael Heinrichs

Ett drygt sjuttiotal spelare och golfvänner uppmärksammade festligheterna och i poängbogey-tävlingen efter själva invigningen deltog exakt 70 spelare. Som vinnare korades Maj Björk samt Kim Nordell. Båda noterades för 39 poäng.

Öppningstalen hölls av Archipelagia Golf Ab:s styrelseordförande Nils-Erik Herrgård samt vd Nina Katajainen.

– Konkurrensen mellan banorna ökar hela tiden och vi vill ligga vid främsta linjen. Den här nya banan ökar säkert trivseln för spelarna och jag vill passa på att tacka alla som under de här första trettio åren ställt upp och jobbat frivilligt för banan i olika uppdrag, konstaterade Herrgård.

– Det är härligt att se så här många spelare och aktiva också från de tidiga åren som fortfarande är aktiva inom grenen, sade Katajainen innan det var dags att skåla för banan och dess framtid.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*