Tre Pargaslirare i fotbollslandslagen

Albin Granlund gästspelade på PIF P07-lagets träningspass i början av året. Arkivfoto: Mikael Heinrichs

Trion Anna WesterlundJulia Tunturi och Albin Granlund finns med i respektive A-landslagstrupp för damer och herrar inför de stundande landskamperna.

Damlandslaget spelar två VM-kvalmatcher i början av juni, den 8 juni mot Österrike i Helsingfors och den 12 juni mot Serbien i Zemun. 29-åriga försvarsspelare Westerlund torde vara rätt given i öppningselvan medan Tunturi fått nöja sig med att sitta på läktaren i de två senaste VM-kvalmatcherna.

Rutin och ungdom

Westerlund är damlandslagets mest erfarna spelare med sina 106 A-landskamper (2 mål) medan Tunturi har 14 A-landskamper (0 mål) på sin fotbolls-CV så här långt. I sina klubblag hör båda till stöttepelarna.

Westerlund har spelat samtliga nio matcher från start för sitt serieledande Lillestrøm SK i högsta serien i Norge medan Tunturi varit med i öppningselvan i fem av sex matcher för Eskilstuna United i Damallsvenskan. Eskilstuna ligger för tillfället näst sist i serien.

Herrarna träningsspelar

Herrlandslaget spelar två träningslandskamper i början av juni då man först möter Rumänien i Ploiest den 5 juni och den 9 juni spelar mot Vitryssland på Ratina i Tammerfors.

28-åriga ytterbacken Granlund har för det mesta fått sitta på bänken och spela matcher i utvecklingsserien för sitt Örebro SK i Allsvenskan så här långt, men tre inhopp har det blivit på tolv matcher. Granlund rehabiliterade en skada under försäsongen och blev omkörd i hackordningen i klubblaget. I landslaget har han hört till Markku Kanervas permanent i de senaste viktiga matcherna trots det.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi