Trångt om saligheten i kyrkan då lucias ljus tändes

Församlingspastor Pär Lidén tänder ljusen. Foto: Mikael Heinrichs

Det var gott om folk i Pargas kyrka redan halvtimmen innan kvällens luciaandakt skulle börja klockan 18. Lucia Julia Karlsson med tärnorna Isabelle Vikman, Ellen Lindström, Vilma Sjöström och Tilda Gustafsson tågade in några minuter över sex och hälsades välkomna av församlingspastor Pär Lidén.

Malin Eriksson håller talet till lucia. Foto: Mikael Heinrichs

Efter en hälsning till lucia tänder han ljusen innan kvintetten uppträder med Sankta Lucia ackompanjerade av Patrik Sundell på gitarr. Malin Eriksson, överinspektör för bildningsväsendet, håller talet till lucia och påminner alla om att ta vara på det som är viktigt och att komma ihåg lugnet och ron mitt i all stress.

Luciaföljet uppträdde tillsammans med barn från Bantis. Foto: Mikael Heinrichs

Efter det uppträder lucia med följe tillsammans med barn från Folkhälsans daghem Bantis innan bön och kollektpsalmer tar vid. Efter andakten i kyrkan startar kortegen med FBK-ungdomar, scouter, ryttare, maskar och djur samt tomtar — och förstås luciaföljet — mot Ahonenska hörnet. Där tar Anders Vahtola emot dem och gör en kort intervju innan det blir sång — och till sist möjlighet att ta gemensamma bilder med lucia.

Folkfest vid Ahonenska hörnet. Foto: Mikael Heinrichs

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*