”Tintin” tar över Greenock Morton

Jonatan Johansson. Här i samband med cupmatchen TPS-Ilves som spelades på Pajbacka i Pargas 2010. Arkivfoto

Piffenfostrade Jonatan Johansson tar över som chefstränare för Greenock Morton i skotska andraligan Championship med omedelbar verkan. Johansson jobbade förra säsongen som assisternade tränare för Rangers FC i Glasgow under tf. chefstränaren Jimmy Nicholl. Morton ligger just nu på en femte plats i Championship.

Mortons tidigare chefstränare Ray McKinnon hoppade överraskande av och tog över bottenlaget Falkirk FC, likaså i skotska Championship.

Johansson tränade under en kort period 2012 Greenock Mortons U20-lag och jobbade innan Rangers som assisterande tränare för Finlands A-landslag under Markku Kanerva.

– Jonatan har en fantastisk fotbolls-CV både som spelare och tränare och har varit sugen på en chans att träna. Vi är överlyckliga med värvningen och ser fram emot att påbörja ett nytt kapitel i klubbens historia tillsammans. ”JJ” har en fantastisk arbetsmoral och vi ser fram emot att se honom ta över klubben, då vi återupplivar den nordiska kopplingen som klubben haft i över 50 års tid, säger klubbens ordförande Crawford Rae på Mortons webbplats.

Bland andra Marko Rajamäki och Janne Lindberg har tidigare representerat Morton som spelare.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*