Säsongsarbetare får plats

Foto: Mikael Heinrichs

Med tjugotalet arbetsgivare på plats och massor av mångsidiga sommar- och säsongsjobb framdukade är evenemanget som ordnas onsdagen den 30 januari i stadshusets tredje våning ett utmärkt ställe att inleda jakten på sommarjobb – för både unga och äldre.

På plats finns både lokala företagare från Pargas och skärgården samt bemanningsföretag har anmält sig – och flera företag väntas ännu dyka upp under den kommande veckan.

– Just nu har vi 16 anmälda företag, men det brukar alltid dyka upp några ännu på slutrakan, konstaterar Jenni Lindroos på ungdomsverkstaden Aktiva.

För alla åldrar

Men det tål att kommas ihåg att tillfället inte enbart är till för studerande och unga – utan för vem som helst som är intresserad av ett sommar- eller säsongsarbete.

– Bland arbetsgivarna på plats finns både industrier, restaurang- och turismföretag samt andra aktörer som söker folk för sommarsäsongen. Vissa är också ute efter arbetskraft redan innan den egentliga sommarsäsongen kör igång, påpekar Pargas stads företagsutvecklare John Forsman som också är involverad i arrangemangen.

Kan knappast bli enklare

Både fullmäktigesalen och matsalen i stadshusets tredje våning är reserverade för Starta säsongen den 30 januari mellan klockan 17 och 19. Företag som är intresserade av att delta kan ännu anmäla sitt intresse till antingen Jenni Lindroos eller John Forsman – och det går till och med att anmäla sig på plats.

– Tanken med evenemanget är att det ska vara låg tröskel att delta både för arbetsgivare och för arbetstagare. Det kan knappast bli enklare för en jobbsökande att få kontakt med en potentiell arbetsgivare än så här, säger Forsman.

– Om man har en färdig CV kan det löna sig att ta med den, men det är förstås inget krav att man har en sådan nedtecknad, påminner Lindroos.

Strandbo söker folk till Nagu

Strandbo Group söker 5–6 personer till olika uppgifter vid hotellet i Nagu. Bland annat söker man två receptionister och tre städare samt eventuellt också en värd till företagets stugor i skärgården.

– Till receptionen söker vi litet äldre personer som förhoppningsvis har en del kundbetjäningserfarenhet sedan förr. Det är önskvärt med minst 20 års ålder för de som ska jobba med receptionsuppgifter, medan minimiålder för städarna är 16 år, säger försäljningsrepresentant Satu Karlsson på Strandbo Group.

Strandbo har deltagit i evenemanget ett par gånger tidigare och alltid lyckats hitta några sommaranställda via det.

– Det är alltid kul att pejla läget och träffa ivriga och pigga unga via det här arrangemanget. Till hotellen i Pargas söker vi inte i nuläget säsongsjobbare, utan det är en sommar i skärgården och Nagu som vi kan erbjuda just nu, säger Karlsson.

Paroc söker ett trettiotal

Paroc deltar också sin vana troget och söker i huvudsak folk till produktionen, men också till kontorssidan.

– Inom produktionen och underhållet handlar det om 3–4 månaders vikariat, på kontorssidan aningen kortare. Längden på anställningarna varier beroende på arbetsuppgifterna. Vi kommer också att publicera alla säsongjobb vi erbjuder på vår egen webbplats och på Oikotie, säger Parocs HR-chef Veera Kraappa.

Sommarjobb lottas också ut

Enligt fjolårets modell lottar Pargas stad ut 25 sommarjobb samt 20 stycken sommarjobbssedlar för unga födda 2001–2003.

– Sommarjobbssedlarna är värda 250 euro för de företag som anställer någon av ungdomarna, de kan fakturera staden i efterskott om de anställt en ung med en sådan sedel under minst två veckors tid, påminner Jenni Lindroos.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*