Sagodag, IT-akut och programmeringskväll på biblioteket

Det blir bland annat ordkonst på biblioteket under sagodagen. Foto: Sydkustens landskapsförbund

Pargas bibliotek och Sydkustens landskapsförbund uppmärksammar sagodagen nu på torsdag den 18 oktober med sagoläsning på svenska och finska samt ordkonstverkstad. Det blir sagoläsning på svenska och finska för 3–6-åringar mellan klockan 9-15–10.00 och efter det ordkonstverkstad med Paola Fraboni för 7–12-åringar mellan 10-15 och 11.

Arrangörerna ser gärna att grupper anmäler sig på förhand till biblioteket.pargas@pargas.fi.

IT-akut och temakvällar

En regelbunden IT-akut har kört igång på biblioteket och återkommer varannan torsdag mellan 16.00 och 17.30, ibland i samband med andra programhelheter. IT-akuten ordnas som en del av bibliotekets verksamhet inom digital kompetensutveckling.

Följande IT-akut ordnas torsdagen den 25 oktober och då i samband med en programmeringskväll med Linda Mannila. Den huvudsakliga målgruppen för programmeringskvällen är vuxna, men alla är välkomna att delta oavsett ålder. Programmet passar både dem som endast är lite nyfikna och dem som vill komma igång med programmering.

Det är Jens Eriksson som håller i trådarna för den regelbundna IT-akuten. Dit kan man ta med sin egen smarttelefon, surfplatta eller bärbara dator och få individuell handledning med olika mindre problem. IT-akuten är tvåspråkig och avgiftsfri. Ingen anmälan krävs, kom bara i god tid innan 17.30. IT-akuten (och temakvällarna) är en del av Vi pratar digi-projektet.

Temakvällsseriens övriga evenemang på detta års sida:

  • 15.11 kl. 17.30 – Some – olika tjänster för olika ändamål
  • 13.12 kl. 17.30 – Datorn – hur funkar den?

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*