Piffen spelade skjortan av serieledarna

Alla tiders PIF-målskytt. Veli Hartola har redan en längre tid varit Piffens genom tiderna bästa målskytt i seriespel – nu är han uppe i 100 fullträffar totalt. Foto: Mikael Heinrichs

Det blev en minst sagt festlig stämning på Pajbacka i onsdags kväll då hemmalaget Piffen slog ett överraskande blekt Pallo-Iirot med hela 4-1 (3-0). Att Veli Hartola gjorde sitt 100:e mål i PIF-tröjan i division 3 förgyllde aftonen.

Hemmalaget fick en smakstart på matchen då Gezim Voca hittade rätt efter sju minuter då Hartola frispelade honom mellan Pallo-Iirots mittbackar. I den 24:e minuten gjorde Hartola själv sitt första mål i matchen då han kom igenom samma mittförsvar och satte 2-0.

Jonas Lehtinen utkökade till 3-0 vid halvtimmen efter nytt sjabbel av Iirots försvar. Hartola själv snusade på 4-0 redan i slutet av första halvlek, men fick vänta till den 66:e minuten innan han kunde peta in Vocas skott vid bortre stolpen. Mål nummer 12 för säsongen och 100 i PIF-tröjan i seriespel var ett faktum.

– Jag fick faktiskt höra av ”Sjadde” (Stig-Olof Carlberg) att jag hade två mål kvar till hundra för nån vecka sedan. Det var inte som om jag gått och tänkt på saken desto mer, men visst var det skönt. Vi spelade riktigt bra fotboll och jag hoppas det syntes till läktaren också. Just nu är det riktigt roligt att spela och stämningen i laget är på topp, sade Hartola efteråt.

Med knappa kvarten kvar reducerade Jussi Aalto till 4-1 på ett misstänkt offsidemål som godkändes först efter att domaren Jouni Hyytiä konsulterat assisterande domaren.

– Jag måste medge att Iirot var överraskande tama i kväll, det kändes inte som att vi mötte serieledarna. Vi hade massor av chanser och hade säkert kunnat vinna med det dubbla om vi hade satt alla lägen, konstaterade Hartola som gick upp på en tredje plats i skytteligan.

Piffen fortsätter som tabellfyra på samma poäng med FC Åland som dock spelat en match mindre. Pargaslaget möter härnäst TuWe i Raunistula nästa veckas fredag.

Kolla målen i Piffen-TV:s sammandrag:

Pargas IF – Pallo-Iirot 4-1 (3-0)

Målen: 7. Gezim Voca (Veli Hartola) 1-0, 24. Hartola 2-0, 31. Jonas Lehtinen 3-0, 66. Hartola 4-0, 78. Jussi Aalto 4-1.

PIF: Arnold Uschanoff – Viktor Lindqvist (v), Yannick Ossok, Atte Holmberg, Ville Ranta-aho – Ozegbe Kingsley (62. Tivon Megase), Behar Cimili – Gezim Voca (90+2. Muharrem Sahiti) – Farhan Omar (68. Petter Sumelius), Veli Hartola (87. Hadi Rahimi), Jonas Lehtinen (74. Viktor Johansson).