PIF handbollsdamer avslutade hemmasäsongen med bravur

Text: Tomas Jansen
Pif – HIFK Planets handboll, damer
I Onsdagens match mot HIFK avslutade Piffens damer hemmasäsongen med bravur! Matchen hör till övre slutserien av division 1 och var deras första seger efter säsongens bästa försvarsinsats. Hemmalaget förde matchen från första minuten och höll i taktpinnen praktiskt taget hela matchen. IFK gjorde första målet men efter det var PIF i ledningen matchen igenom. Man visade direkt från början var skåpet skulle stå och i mitten av första halvleken ledde man med 6–3.

Piffen spelade annars riktigt bra i första halvleken men i korta perioder slarvade man med att springa hem vilket genast straffade sej. Tränaren Bambu Eriksson skrek åt sej ett gult kort för att väcka laget vilket lyckades utmärkt!

I halvtid ledde PIF med uddamålet 9–8. Men genast från början av andra halvlek var det full fart igen och efter den första kvarten var skillnaden redan uppe i 6 mål när PIF ledde 16–10. Då kom pånytt en svacka med skottmissar ur öppna lägen vilket IFK utnyttjade. Planets åt in försprånget så att det stod 17–16 efter 23 minuter. Men förbi kom gästerna inte och i slutet kunde PIF igen dryga ut ledningen för att till slut vinna rättvist med 3 måls marginal.

Piffens spelplan följdes hela matchen och speciellt i andra halvleken när tröttheten kom smygande orkade man tro på sej själv och gav 100 procent.

Försvarsarbetet var utmärkt och att man släppte in bara 17 mål är ett gott bevis för det. Linnea Back fungerade som utmärkt sista utpost i målet och fick god hjälp av ett försvar som hjälpte varandra. Framåt fördelades målskyttet jämnt med speciellt plus för Anette Herrgård med 7 mål och Malin Sjöblom (3) som var ettrig i slutet när anfallet höll på att tappa skärppan.

Att hålla HIFK:s gamla stjärnspelare Anette Tallqvist på bara 5 mål är starkt, utan punktmarkering på henne var det försvarets gemensamma uppoffrande arbete som gav resultat. Gammalt beprövat Piffen 6-0 försvar!

Nästa match spelar PIF-damerna borta mot GrIFK på måndag.