Pargas FBK ordnar lågstadiedisco i Brankis

Brankis blir skådeplats för disco igen efter en liten paus. Foto: Mikael Heinrichs
Sportlovsfredagen till ära ordnar Pargas frivilliga brandkår ett disco för lågstadieelever i Brankis.
– En gång i tiden hörde det till att det ordnades disco i Brankis nu som då, men på senare tid har det blivit mer sällan. Men nu tänkte vi att vi vill återuppliva gamla minnen och ställer i ordning ett disco för lågstadieelever, berättar Pargas frivilliga brandkårs ordförande Kim Rautanen.
Det är en grupp på 7–8 personer från Pargas FBK som står för arrangemangen – och att valet föll på just lågstadieelever och sportlovsfredagen föll sig rätt naturligt.

Det blir väl så att det är de som själva i tiderna gick på Brankisdisco som nu skickar sina egna barn hit.

– Det är en lättare målgrupp för oss och dessutom måste vi tänka litet på slitaget i lokalen också. Det blir väl så att det är de som själva i tiderna gick på Brankisdisco som nu skickar sina egna barn hit, skrattar Rautanen.
Tanken är också att så många som möjligt har hunnit hem från sina sportlovsresor till fredagen.
Bakom företaget med discot ligger bland annat det faktum att Finlands svenska brand- och räddningsförbunds årskongress med de tillhörande tävlingarna för FBK-aktiva i år ordnas på Åland i slutet av maj.
– Det är förstås delvis en bidragande orsak till att vi nu gräver fram gamla redskap och utrustning som finns. Åtminstone förr i tiden var det populärt med Brankisdisco, så varför kunde det inte vara det nu också, funderar Rautanen och hoppas på fullt hus och bra stämning i morgon kväll.
Han kan inte på rak arm svara om det återigen blir en tradition att ordna disco i någon form i Brankis, men helt uteslutet är det inte – åtminstone för just den här åldersgruppen.
Brankisdisco för åk 1–3 klockan 17.30–19.30, för åk 4–6 klockan 20–22. Inträde, kioskförsäljning i Brankis.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi