Otrolig bragd av Wolves – steg till 2-2

Wolves både reducerade och kvitterade på tilläggstid mot Inter/2. Arkivfoto.

SC Wolves bjöd på en verklig nitromatch i onsdags kväll på Idrottsparkens övre plan då man kvitterade med två mål på tilläggstid och fick 2-2 (0-0) mot FC Inter/2.

Båda lagen krigar om förnyat seriekontrakt. Att Wolves båda mål kom med en man mindre på planen efter att Lauri Tulla åkt på ett direkt rött kort i den 63:e matchminuten gör inte bedriften precis mindre imponerande. Utvisningen var diskutabel, men knappast något justitiemord.

Inter/2 gick upp i ledning strax efter Tullas utvisning då Yoonis Muse satte 1-0 på frisparken som följde. Då Lassi Viholainen gjorde 2-0 sju minuter senare såg matchen avgjord ut, men i den 91: minuten nickskarvade Miika Lempinen en lång öppning av målvakten Markus Oksman till Jani Masalin som satte 2-1 mellan benen på Inter-keepern Valon Gerxhalija.

Sex minuter senare, i matchens absolut sista anfall kvitterade Niklas Aalto till 2-2 med ett dundrande långskott som gick in via stolpen.

– Vi hade redan bytt till trebackslinje och Aalto hade krampkänningar, men jag ropade åt honom att gå med i anfallet. Till sist joggade han dit och sen kommer bollen till honom och han sätter 2-2. Det var en helt otrolig match, men vi kämpade till det bittra slutet och fortsätter göra det. Vi har inte gett upp, konstaterade Wolves-tränaren Marko Malmborg efter matchen.

Malmborgs största problem då säsongen går in på slutrakan är att få ihop ett lag som hålls intakt. Mot Inter/2 saknades två backar på grund av avstängningar och lagets vassaste målskytt Jami Hannuniemi spelar inte längre den här säsongen då han inleder studier utomlands.

Wolves ligger fortfarande näst sist i serien, nu med två eller tre poäng (beroende på hur det går i division 2) upp till torr mark. Säsongen fortsätter med hemmamatch mot ÅIFK nästa veckas lördag.