Nya trafikarrangemang nära skolcentret

Här var det stopp. Bilar får ta en omväg antingen längs Åkervägen, Finbyvägen, Yrkesskolrakan och Vapparvägen eller alternativt Sydmovägen. Foto: Mikael Heinrichs

Infarten från Skärgårdsvägen till Ålövägen i Pargas stängdes under söndagen och fordonstrafiken omdirigeras via Åkervägen, Finbyvägen, Yrkesskolrakan och Vapparvägen alternativt Sydmovägen under byggnadsarbetets gång.

Grafik: Mikael Heinrichs

Enligt stadsbyggmästare Stefan Friman på Pargas stad kommer cykelvägen och underfarten nära Sarlinska skolan och centralidrottsplanen att vara öppen som vanligt under byggnadsarbetets gång.

– Förstås kan maskinerna som används i arbetet tidvis störa, men tanken är att cykelvägen ska vara öppen helt som vanligt. Vi valde att stänga av infarten redan nu inför skolstarten så att folk hinner vänja sig och för att cykelvägen ska vara fredad för barnen som har den som sin skolväg.

Klart i maj

Ombyggnadsarbetet med tillhörande planteringar beräknas vara klart i maj nästa år och då ska anslutningen till Skärgårdsvägen vara flyttad cirka 200 meter västerut mot Nagu som en förlängning av Slåtterstigen.

Busshållplatsen kommer i sin tur att flytta en bit framåt längs Skärgårdsvägen mot Nagu så att den placeras efter den nya korsningen.

– Vi har medel budgeterat för arbetet både för 2018 och för 2019, konstaterar Friman.

Staden bygger, NTM-centralen delar på notan

Det är Pargas stad som har hand om ombyggnadsarbetena som är ett samarbete mellan staden och Egentliga Finlands Närings-, trafik- och miljöcentral.

Prislappen för projektet går på 240 000 euro varav NTM-centralen står för 80 000 euro.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*