Ny företagare sökes till Fredrikastugan

I vinterskrud. I sommar ska det igen sjuda av liv i museicafét Fredrikastugan då Pargas hembygdsförening söker ny caféföretagare. Foto: Mikael Heinrichs
Pargas Hembygdsförening söker en ny caféföretagare till anrika museicaféet Fredrikastugan till sommarsäsongen. Hyresvärden förutsätter att caféet ska hållas öppet för allmänheten under tiden 25 juni–5 augusti, men den nya företagaren får enligt museiamanuens Anne Bergström mer än gärna hålla öppet också tidigare och senare på året samt i samband med olika evenemang på Gamla Malmen.
– Vi har fått en del respons på att caféet inte hållit öppet regelbundet de senaste åren och söker nu en ny, ivrig företagare som vill ta över. Till en början bjuder vi ut verksamheten för den kommande sommaren, men en fortsättning är på inget vis utesluten, säger hon.
Från hembygdsföreningens sida hoppas man att den som tar över också kan berätta för gästerna om husets historia och hyresgästen förväntas sköta om gårdsplanen. Fredrikastugan har fungerat som museicafé sedan 1977.
– Det handlar om ett gammalt 1700-talstorp och är ett helt unikt objekt i sig. Vi tror att den historiska miljön lockar och att vi hittar en lämplig företagare. Stället har utan vidare potential, säger Bergström som redan fått en del förfrågningar.
Hyresvärden kommer att ordna med utrymme för städredskap innan den nya hyresgästen tar över verksamheten.
Ansökningarna ska vara inlämnade senast den 28 februari och företagaren väljs inom ett par veckor efter det.
Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi