Nu behövs alla seriepoäng man kan få

Många frågetecken. Marko Malmborg har en hel del frågetecken inför Boda-matchen på fredag. Skador och resor vållar problem med öppningselvan.

Det börjar bli allt mera ”måste” för SC Wolves då säsongen redan vänt in på andra halvan. I kväll (3.8) tar laget emot FC Boda på Pajbacka – och tränaren Marko Malmborg säger rakt ut att tre poäng är ett måste för den egna truppen.

– Senast mot Masku gjorde vi en hel del misstag och motståndarna fick i själva verket två mål direkt från våra missar. Men det ska också medges att Masku var riktigt pigga och hade en ung och rörlig trupp medan vi var tröga i värmen, säger Malmborg som medger att man var ute efter oavgjort.

Det egna laget hade inte många chanser i den matchen.

Revansch för matchen i april

Wolves förlorade i april mot Boda på Amosparkens gräs med 0–4 (0–3) efter en insats som Malmborg inte har mycket positivt att orda om.

– Vi inledde dåligt också på våren, men nu blir det en verkligt viktig match med tanke på fortsättningen. Boda ligger inom räckhåll och vi vill sannerligen ha revansch för vårens match.

Samtidigt får Malmborg inse faktum att han än en gång har ett vingklippt lag till sitt förfogande. Några nyckelspelare är skadade och en del har olika sorters förhinder.

– Startelvan är rätt långt klar, men bänken blir ett frågetecken. Tyvärr är det ännu oklart om Jami Hannuniemi kan spela på fredag, han har haft problem med låret efter att ha åkt på en försträckning mot TuWe. Patri Filatoff hade jag kanske förväntat mig mera av, men samtidigt är han rätt ensam på mitten.

Han sticker inte heller under stol med att det råder en viss obalans i truppen.

– Vi har många alternativ i försvarslinjen och på ytterposition, men på det centrala mittfältet och i anfallet är det rätt skralt just nu. Jag skulle gladeligen byta ut en av våra fyra målvakter mot en forward, skrattar Malmborg.

Matchen mot Boda i kväll börjar klockan 18.30 på Pajbacka.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*