Kärringkvällen bidrar till att liva upp centrum

Blickar framåt. Minna Ruohonen hoppas på en lyckad Kärringkväll. Foto: Mikael Heinrichs

Gågatans affärer håller öppet till nio på kvällen nästa torsdag. Evenemanget ordnas redan för sjunde året.

Kärringkvällar har sedan starten i oktober 2012 ordnats två gånger om året, en gång på våren och en gång på hösten. Det var Köpmansgatans företagare som drog igång konceptet som har visat sig vara mycket lyckat. Höstens kärringkväll har alla tider varit en av de livligaste på hela året.

– Jag var en gång i tiden med och drog igång konceptet, där idén i själva verket kom av en svensk herreman som var kund hos mig. Han råkade också vara näringslivsombud i Trosa kommun, där man årligen ordnade ett evenemang som hette ”Kärringrallyt” och som lockade busslaster ända från Stockholm, berättar Minna Ruohonen.

Konsulenter i många affärer

Precis som tidigare år kommer affärerna att ha en hel del specialerbjudanden samt olika konsulenter som förevisar produkter.

– För många kan den här aftonen redan vara ett slags inledning på julförberedelserna. Vi hoppas på bra väder och att folk är i farten, säger Ruohonen som fungerar som ordförande för köpmannautskottet inom Väståbolands företagare.

Vid årsskiftet kommer hon dock att lämna förtroendeuppdragen efter att ha varit verksam i företagarföreningens styrelse i sex års tid, varav tre som ordförande.

Kärringkvällen firas på Köpmansgatan torsdagen den 11 oktober klockan 17–21.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*