Inbrott i guldsmedsaffär slutade i biljakt

Dörrens söndriga fönsterglas byttes ut under eftermiddagen. Foto: Mikael Heinrichs

Ett inbrott inträffade tidigt på fredag morgon i guldsmedsaffären City Gold på Köpmansgatan. Inbrottstjuvarna tog sig in i affären genom att slå sönder ytterdörrens glasruta.

De slog sönder flera glasvitriner inne i affären och kom över betydande mängder smycken och klockor. Tjuvarna flydde från inbrottsplatsen i en bil.

Inbrottet som inträffade vid halv sextiden ledde till ett stort polispådrag. Upp till åtta polispatruller har varit involverade i uppdraget.

Inbrottstjuvarna upptäcktes efter en tid och polisen tog upp jakten på männen. De flydde i hård fart men polisen lyckades till sist gripa tjuvarna.

Uppgifterna om händelseförloppet är i det här skedet knapphändiga.

Krockade på Kalkvägen?

Det finns uppgifter om att inbrottstjuvarna under flykten krockade med en bil på Kalkvägen strax för nio på morgonen. Flera ambulanser och polisbilar larmades till olycksplatsen i korsningen mellan Kalkvägen och Tennbyvägen.

Kriminalkommissarie Jan Storing ville inte kommentera uppgifterna närmare för ÅU, men han säger det finns skäl att misstänka att inbrottstjuvarna fanns i den ena av bilarna.

– Två män är gripna, det är det enda jag kan säga för tillfället, säger Storing.

Enligt Turun Sanomat hittades en del av stöldgodset i bilen efter krocken och en del på annat håll. Flyktbilen var enligt TS dessutom nära att köra på en vuxen samt ett 8-årigt barn under jakten.

Flyktbilen krockade troligtvis med en annan bil och polisen kunde gripa de misstänkta. Foto: Mikael Heinrichs

Den krockade bilen, en grön Opel Vectra årsmodell 1999, samt ett demolerat trafikmärke ligger vid vägrenen längs Tennbyvägen nära Kalkvägens korsning. Bilen är registrerad på en privatperson bosatt på annan ort men den är i körförbud på grund av att bilen inte har besiktats eller blivit godkänd i besiktningen.

Var först att kommentera

Kommentarer

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*