Grani utklassade Piffen i söndags

Grankulla IFK:s Fredrik Forss i måltagen. Foto: Robert Lemberg
Klasskillnaden mellan Grankulla IFK och Pargas IF var ungefär den väntade. Piffen förlorade i praktiken matchen redan under de första tio-tolv minuterna. Slutresultatet skrevs 18–30 (9–17).
Piffens herrar hade svårigheter mot GrIFK direkt från start och att lagets storskytt Fredrik Lunden hade en mindre lyckad dag – saldot blev noll mål – gjorde inte saken bättre. Piffen spelade stundvis bra, men de dåliga perioderna var för många och Grankullas material var trots en del frånvaron klart starkare.
Piffens Robin Mattsson hörde till de få ljusglimtarna tillsammans med målvakten Markus Mattila, men spelare som Richard Sundberg (8 mål) och Sami Silfver (4 mål) i Grani höll tidvis lekstuga med rödtröjorna.
– Vi mötte helt enkelt ett bättre lag i dag och de var bättre än oss i det mesta. Vi hade svårt att knäcka deras mittförsvar och gjorde alltför många misstag. Så är det med ett ungt lag, nivån på spelet kastar rätt mycket också inne i en match, konstaterade PIF-tränaren Boris Dvorsek efteråt.
För Piffens del spelas de viktigaste matcherna härnäst. Laget möter först ÅIFK i ett hett derby den 1 november i Samppalinna och en dryg vecka senare, den 10 november tar man emot HC HIK från Hangö i PIUG. Piffen har nu förlorat 23 ligamatcher på raken under förra och denna säsong.