Fredrikastugan öppnades på onsdagen

Bulle, kakor och tårtor – traditionellt och gott. Foto: Rozanne Fors

Café Hallonblads och Fabrikens kvinnor, systrarna Rozanne Fors och Isabella Forström, har mycket att göra under sommaren. I går öppnade de även Fredrikastugan och säger att målet är att hålla den traditionell och erbjuda kakor, bullar och pastejer – allt sådant som inte behöver en kall disk för att stanna goda, eftersom Fredrikastugans begränsade utrymmen är en bit krävande med tanke på det.

– Vi har goda minnen från Fredrikastugan ändå sedan barndomen, och tänkte nu, att varför inte prova på det också. Riskerna är också ganska små – det viktigaste för Pargas stad är att någon håller platsen levande.

Caféägarna försöker också alltid erbjuda något som passar veganer eller personer med speciell diet.

Man kan även reservera Fredrikastugans utrymmen för privata tillställningar, till exempel minnesstunder och konfirmationsfester. Även det traditionella lidret med hantverksförsäljning är öppet, men det sköts av en privat grupp av hantverkare.

Öppethållningen är planerad till att pågå till skolstarten, men kanske också längre, om det finns efterfrågan.
När man frågar, hur systrarna tänker orka hela sommaren med två caféer och en restaurang, säger Rozanne Fors:

– Vi kan vila på hösten – vi arbetar ju när andra har sommarlov.

Man kan besöka Fredikastugan onsdag–fredag kl. 11–16 och lördag-söndag kl. 11–14.

Laura Nordin
laura.nordin@aumedia.fi