Yläkoulun sisäilma huolestuttaa sosiaalisessa mediassa

Paraistenseudun koulun sisäilma huolestuttaa. Kuva: Mikael Heinrichs

Pitkään jatkuneet keskustelut Paraisten koulukiinteistöjen kunnosta saivat taas viime viikolla uutta tuulta siipiensä alle, kun sosiaaliseen mediaan ilmestyi yläasteella otettuja kuvia ja videoita puretuista lattioista, mustista pisteistä lattiassa, tippuvasta vedestä ja työmiehistä suojavaatteissa.

– Olemme saaneet viikon aikana paljon viestejä ja heti alkuun täytyy sanoa, että minkäänlaiseen huoleen ei ole syytä, sanoo Paraisten kaupungin kiinteistöpäällikkö Seppo Pihl.

Tutkimukset käynnissä

Paraisten kaupunki teki viime vuoden puolella suunnitelman, miten saadaan selvitettyä koulurakennusten kunto ja samalla selvitetään, mitkä ovat korjaustarpeet.

– Tällä hetkellä olemme tutkineet lattioiden alla olevia asioita, putkikanavia, kosteutta ja niin edelleen. Tutkimukset etenevät tällä hetkellä täysin aikataulun mukaisesti, jatkaa Pihl.

Näyttää pahemmalta kuin mitä todellisuudessa on

Pihl huomauttaa myös, että kun tällaisia tutkimuksia tehdään ja muun muassa lattioita puretaan, on itsestään selvää, että kaikki ei näytä hyvältä ja myös niitä mustia pilkkuja saattaa tuollaisissa tilanteissa tulla näkyviin.

– Yhdessä saamassamme videossa katolta tippuu myös vettä. Tässä tapauksessa kyseessä on yhdyskäytävässä oleva pieni vesivuoto. Kyseessä saattaa olla pelkkä kondensaatiovesi. Käytävien välissä katot ja vesiputket ovat yleensä eri tasossa ja sekin saattaa olla tähän syynä, kertoo Pihl.

– Ja mitä tulee valkoisissa suojavarusteissa ja hengityssuojaimissa liikkuviin työmiehiin, niin senkään suhteen ei todellakaan ole mitään syytä huoleen, he tutkivat ryömintätilassa lattian alla olevia tiloja ja tästä syystä heillä jo työturvallisuuden vuoksi pitää olla suojavarusteet päällä. Sisäilman kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, eikä mistään ole löytynyt somessa mainittua asbestiakaan. Kuvista ja videoista, jotka on kuvattu työn aikana, saa siis aivan väärän käsityksen, huomauttaa Pihl.

”Kärpäsestä härkänen”

Paraistenseudun koulussa tehdään siis tällä hetkellä aivan suunnitelman mukaisia kuntotutkimuksia, jotka liittyvät tulevaan Paraisten historian suurimpaan investointiin eli uuteen koulukeskukseen. Nyt varmistetaan tilojen kuntoa, jotta tiedetään mitä tullaan purkamaan ja mitä korjataan.

– Keskustelimme viime perjantaina tilanteesta kaupungilla ja teimme suunnitelmia tulevaisuutta varten, sanoo Pihl.

Tilanteeseen Paraisten koulukeskuksessa ei siis liity minkäänlaista dramatiikkaa, eikä syytä huoleen ole, pikemminkin näyttää siltä, että nyt tehty kärpäsestä härkänen.

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi

1 Kommentti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*