Wolvesilta uskomaton nousu – tasapeliin lisäajalla ja vajaalla

Wolves kavensi ja tasoitti ottelun lisäajalla. Arkistokuva.

SC Wolves tarjosi jännitystä koko rahan edestä keskiviikko-iltana Turun urheilupuiston yläkentällä. Kaksi osumaa lisäajalla toivat joukkueelle yhden elintärkeän pisteen tuloksella 2-2 (0-0).

Molemmat joukkueet taistelevat tosissaan sarjapaikastaan. Wolvesin nousu tasoihin oli sikälikin yllätyksellinen, että joukkue pelasi viimeisen puolituntisen vajaalla kun Lauri Tulla sai suoran punaisen kaadettuaan vastustajan läpiajotilanteessa.

Tästä seuranneen vapaapotkun Inter/2 laittoi hieman onnekkaasti maaliin Yoonis Musen toimesta. Kun Lassi Viholainen hetkeä myöhemmin lisäsi lukemiksi 2-0, ottelu näytti jo ratkenneen. Mutta 91. minuutilla maalivahdin pitkä avaus löysi Miika Lempisen pään, ja hän jatkoi pallon Jani Masalinille, joka kuljetti pallon maaliin.

Kuusi minuuttia myöhemmin Niklas Aalto tasoitti ottelun todellisella unelmavedolla, joka painui maaliin tolpan kautta.

– Olimme jo siirtyneet kolmen puolustuslinjaan ja hänen jalkansa kramppasivat, mutta huusin hänelle sivurajaheiton yhteydessä että menisi mukaan tilanteeseen. Hetken päästä pallo sitten pomppi hänelle ja tasoitus oli tosiasia. Tämä oli aivan uskomaton ottelu ja nousu meiltä. Emme ole vielä antaneet periksi, Wolves-valmentaja Marko Malmborg totesi ottelun jälkeen.

Tällä hetkellä jatkuvat kokoonpanomuutokset aiheuttavat Malmborgille ongelmia. Tästä ottelusta puuttui kaksi puolustuslinjan avauksen pelaajaa pelikieltojen johdosta. Joukkueen paras maalintekijä Jami Hannuniemi puolestaan lähtee ulkomaille opiskelemaan.

Wolves on edelleen toiseksi viimeisenä, tällä hetkellä kahden tai kolmen pisteen (riippuen miten Kakkosessa käy) päässä putoamisviivasta. Kausi jatkuu Wolvesin osalta kotiottelulla ensi viikon lauantaina ÅIFK:ta vastaan.