Viikon varrelta

Vuosikin sitten vaihtui rakettien räiskeeseen ja varmasti juhlahumuun. Rakettien myynnissä on pakko ottaa esille Hong Kong -tavaratalon päätös olla myymättä raketteja Bauhaus-tavaratalojen lisäksi. Voidaan kaiketi sanoa hienoksi ekoteoksi, kun raketteja ei myyty Paraisten horisontissa.

Luontoon tuli aavistus vähemmän roskaaja kukties säästyttiin muutamalta silmävammaltakin. Raketteja kuitenkin ammuttiin Paraisillakin, kun aattona jo puolenpäivän jälkeen jo aloitettiin.

Moni varmaan ihmettelee salmen valaisua uusilla valaisimilla vaikka paikalla on jo normaali katuvalaistus. Kenenkähän kuningasajatus tämäkin erikoisuus lienee? Toinen yhtä hauska valaistusidea on Rantatien varrella olevat vähintäänkin omituiset ritilävalaisimet, ovat muuten varsinaisia suunnittelun kukkasia.

Vuoden 2019 budjetissa käytettiin katuvalaistuksen uusimiseen 0,3 miljoonaa euroa, pikkulinnut kertoivat, että vanhat valaisimet ovat tulleet tiensä päähän joten jotakin piti tehdä. Eli ei muuta kuin uusinta käyntiin. Uudet valaisimet ovat kuulemma energiatehokkaita.

Justiinsa niin, mitähän tuo energiatehokkuus tarkoittaneekin, eli voi päätellä ainakin sen ettei lamppuja voi polttaa pidempään vähemmän sähkönkulutuksen vuoksi. Iltakulkijat ovat varmasti vähemmän tyytyväisiä kun katselevat hienoja valaisinpylväitä, jotka eivät valaise mitään kun virta puuttuu. Joulukokouksessa annettiin epämääräisiä lupauksia valaistuksen parantamiseksi.

Otetaanpa hyvä esimerkki siitä mihin rahaa kyllä riittää ja sehän on päämaja ja epämääräisiä kosteuskorjauksia. Kaupungintalon parkkipaikalla on jo kohta kuukauden ajan asustellut firma, joka tekee sisätiloissa ilmeisesti korjaustöitä. On ilmeisesti rahakas urakka tai tehdään oikein perusteellisesti, kun kerran asukkaat maksavat siitä ettei virkamiesten tarvitsisi kärsiä huonosta sisäilmasta eikä sairaslomista. Kummallista kun koulut joutuvat kärsimään huonosta sisäilmasta. Mikähän lienee muuten kaupungintalon korjauksen korjauksen hinta, kun se joskus valmistuu?

Tapio Karikko

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*