Turva turvattomuudessa

Maailmamme on laitettu polvilleen yhden mitättömän mikroskooppisen korona-viruksen edessä. Onhan kulkutauteja piinannut ihmiskuntaa läpi historian, mutta nyt globalisaation aikakaudella koettelemus kohtaa lähes kaikkia kansoja. Ahdistus on yhteinen. Niin kuin ei Lähi-idän ”iankaikkisessa” kriisissä olisi meillä jo kylliksi murehdittavaa. Ja ilmastonmuutos huolettaa monia. Kauhuskenaariot ovat moninaisia.

Kristittynä minua rohkaisevat suuresti Vapahtajamme sanat ja raamatun turvalliset lupaukset. Olen pyrkinyt antamaan ”hallintavallan” elämästäni Jumalalle, elävälle Jumalalle. Olen tajunnut Jeesuksen kutsun ja halunnut sitoutua Jeesukseen henkilökohtaisesti.

Hän on luvannut pitää minusta huolen. Hän on luvannut minulle ja jokaiselle Häneen turvaavalle: ”minä en sinua hylkää enkä jätä” (Hebr 13:5), ”ei hiuskarvaakaan teidän päästänne katoa” (Luuk 21:18), ”älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi” (Fil 4:6).

Ja vielä: ”Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. Et pelkää yön kauhuja etkä päivällä lentävää nuolta, et ruttoa, joka liikkuu pimeässä, et tautia, joka riehuu keskellä päivää” (Ps 91:4-6). Siksi en minäkään aio suuremmin pelätä koronaakaan, mikä ei tietenkään kuitenkaan tarkoita sitä, ettenkö esimerkiksi käsihygieniasta välittäisi.

Toisaalta ymmärrän, että ”kaikkea voi tapahtua kaikille” (Saarn 9:2) enkä minäkään ole immuuni kaikille taudeille. Tiedän kuitenkin voivani luottaa Jumalaani koettelemuksissakin.

Korona-taudissa pelottaa luonnollisesti sen mahdollinen fataalisuus varsinkin huonokuntoisille. Kuka nyt ei kuolemaa kammoaisi. Tähänkin pelkoon on Jumalan Poika antanut avun, todellisen avun. Hän tuli ”päästämään vapaiksi kaikki, jotka kuoleman pelosta olivat koko ikänsä olleet orjina ja vapauttaisi kaikki ne, jotka kuoleman pelosta kautta koko elämänsä olivat olleet orjuuden alaisia” (Hebr 2:15).

Toisaalla Jeesus lupasi: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole” (Joh 11:25–26). Vapahtaja lupasi iankaikkisen turvan: ”Minun Isäni tahtoo, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on ikuinen elämä. Viimeisenä päivänä minä herätän hänet” (Joh 6:40). Kaikki me kuolemme – perimmekö iankaikkisen elämän?

Voi olla, että maailman tapahtumat saattavat vielä mennä huonommiksikin, toivottavasti ei. Jossain vaiheessa ne kuitenkin menevät, sen Ilmestyskirja mielestäni paljastaa meille etukäteen. Olemmeko kohta niiden ennustettujen ja kuvailtujen tapahtumien ajassa, se jää nähtäväksi.

Mutta menivät asiat sitten parempaan tai huonompaan suuntaan, en tiedä parempaa ja varmempaa elämän perustusta kuin mitä Jeesus Messias ja Jumalan Sana on. Suosittelen!

Siltä perustalta toimien voi tämäkin maailma tulla paremmaksi paikaksi elää.

Siunauksen terveisin,

Petri Huovila
Kotisatama-srk

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*