Tommy Lindholmin ammattilaisura huomioitiin Turkissa

Tommy Lindholm Besiktasin lehden haastattelussa. Kuvakaappaus osoitteesta bjk.com.tr

Jalkapallon entinen maajoukkuepelaaja ja valmentaja Tommy Lindholm esiintyy nykyisin säästeliäästi mediassa, mutta kun kyseeseen tuli hänen entinen seuransa Turkissa, oli asia itsestään selvä, että hän suostui haastatteluun.

Istanbulilaisseura Besikstasin virallisen lehden toimittaja Andrew Simes työskentelee aktiivisesti haastatellakseen 15-kertaisen Turkin mestariseuran entisiä ammattipelaajia. Kun hän googlasi Lindholmin nimeä, huomasi hän maininnan, että hän on Pargas IF:n kunniagalleriassa – ja pyyntö siitä, miten hän saisi yhteyden Lindholmiin tuli allekirjoittaneelle kiertoteitä.

Jonkin ajan etsimisen jälkeen toimitettiin tiedot eteenpäin – ja muutamia viikkoja myöhemmin julkaistiin neljäsivuinen haastattelu turkkilaisen lehden huhtikuun numerossa. Aikaisemmin haastateltuja entisiä Turkin ammattilaisia olivat olleet Shinji Kagawa ja Atiba Hutchinson. Lindholm pelasi aikoinaan Besiktasissa 19 sarjaottelua ja teki neljä maalia.

Tommy Lindholm

  • Syntynyt: 3.2.1947
  • Pelaajaura: 1961–64 Pargas IF, 1965 TuTo, 1966–68 TPS, 1969–70 HIFK, 1971 Reipas, 1971–72 Besiktas, 1973–78 TPS, 1979–80 TuPa, 1981 Pargas IF.
  • Maaottelut: 47, 11 maalia
  • Valmennusura: 1978 TPS, 1986–88 TPS, 1991 TPS, 1993–94 Suomen A-maajoukkue, 1996 HJK.

Haastattelussa Lindholm kertoo, että hän seuraa edelleen ”Mustia kotkia” ja hän kysyi Simesiltä suoraan, kenet me kohtaamme tällä viikolla.

– Pelasin ensimmäisen otteluni Besiktasissa samaa vastustajaa, Göztepeä, vastaan ja tein ottelussa maalin. Muistan myös, että ensimmäisellä kaudellani voitimme derbyn Galatasarayta vastaan 2–0 ja tein toisen maaleista, sanoo Lindholm haastattelussa.

Hän muistelee, että toinen kausi Turkissa alkoi katastrofaalisesti, kun hän loukkaantui vakavasti ensimmäisessä ottelussa Bursasporia vastaan ja joutui olemaan 4–5 kuukautta poissa kentiltä.

Kävi katsomassa ”kotkien” ja Klubin kohtaamisen

Kysymykseen, onko hän vieraillut Turkissa ammattilaisuransa jälkeen, Lindholm vastaa, että hän näki cupvoittajien cupin ottelun Besiktas – HJK paikan päällä 1994 – ja tapasi ottelun jälkeen vanhoja pelikavereitaan.

– Istuimme iltaa ja juttelimme yö kahteen asti.

Lindholm sanoo, että hän yrittää seurata netistä, miten Besiktasilla menee, mutta hän ei aina onnistu tekniikan kanssa.

– Joskus käy niin, että peli on jo päättynyt, kun saan lähetyksen toimimaan.

Simes halusi myös tietää, mitä kuuluu Atik Ismailille, joka edusti Besiktasta 1978–79. Kuka tietää vaikka hänestäkin julkaistaan haastattelu jossakin vaiheessa.

Besiktas JK:n lehden (turkiksi) voi käydä lataamassa seuran nettisivuilta pdf-versiona.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää