Toivelista joulupukille

Kun joulu jälleen lähestyy (tänään aamulla heräämisiä pitäisi olla jäljellä 33), on varmasti paikallaan laatia jonkinlainen toivelista joulupukille. Sitä ei tosin voi perinteiseen tapaan postittaa Korvantunturille, vaan on keksittävä vaihtoehtoisia keinoja saattaa kirje perille. Postilakon johdosta postin jakelutoimipaikkoihin on kuitenkin kerääntynyt sen verran jaettavaa, että tilanteen purkaminen voi venyä jopa tammikuulle – siis vaikka lakko päättyisi jo tänään.

Listalle olisin vielä jokin aika sitten lisännyt Suomen miesten A-maajoukkueen selviytymisen jalkapallon arvoturnaukseen, mutta se voitiin poistaa listalta jo lauantaina. Jopa ilman sen suurempaa dramatiikkaa, itse asiassa.

Jotta lista varmasti ehtii perille, on siis parasta turvautua omiin töppösiin. Jos vaikka kävisi tervehtimässä tuota myyttistä tunturin asukasta, joka on lupautunut paikalle Paraisille huomisiltana, kun joulukatukin avataan. Toisaalta, en ole täysin varma kehtaanko asettua hänen syliinsä, vaikka tärkeää kirjettä kantaisinkin mukanani…

Rakas joulupukki!

Toivon järkevää ratkaisua Paraisten koulutilojen ongelmaan. Toivon ennen kaikkea ratkaisua, joka perustuu faktoihin ja joka on myös pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna looginen. Ratkaisun tulisi ensi kädessä olla toimiva koulujen pääasiallisille käyttäjille: oppilaille/opiskelijoille sekä opettajille.

Toivoisin myös ratkaisua, jossa ei katsota pelkästään tämän hetken hintalappua. Tällä investoinnilla tulee kuitenkin olemaan kauaskantoisia vaikutuksia niin monelle meistä. Tässä on kyse investoinnista meidän kaikkien yhteiseen tulevaisuuteen, omaan hyvinvointiimme ja pitkässä juoksussa myös oman sukupolveni eläkepäiviin (mikäli nykyinen eläkejärjestelmä säilyy ennallaan niin pitkään, mutta se onkin sitten aivan toinen asia).

Toivon ratkaisua, joka vastaa tämän päivän opetustilojen vaatimuksia ja tarpeita. Ratkaisua, joka mahdollistaa oppilaiden ja opiskelijoiden liikunnan järkevällä tavalla.
Toki hyötyliikunnallakin on puolensa, eli siirtyminen paikasta a paikkaan b ei sekään välttämättä ole pahaksi. Tosin sen pitää onnistua turvallisesti ja tämä pitää myös huomioida koulupäivän aikataulutuksessa, mikäli sellaiseen ratkaisuun päädytään.

Toivoahan aina saa, aivan kuten oppositiopuolueet eduskunnassakin tekevät laatiessaan omia varjobudjettejaan. Niissä, saatikka tässä omassa toivelistassani, ei välttämättä tarvitse olla inhorealistinen. Siitä huolimatta myös puoluerajojen muodostaman ideologisen kuilun yli pitää pystyä katsomaan aika ajoin. Siellä tosiellakin puolella saattaa olla järkeviä ajatuksia ja ideoita.

Toki ottaisin myös mielelläni mukaan tähän toivelistaan perinteiset maailmanrauhat ja oikeudenmukaisuuden, muutaman lisätunnin vuorokauteen lepoa ja unta varten, pidemmän loman, kylmän talven ja lämpimän kesän…

No joo, ehkä on sittenkin kaikkein parasta, että tämäkin lista jää sinne postilaatikon pohjalle makaamaan saapumatta koskaan perille.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*