Todellinen superviikonloppu

Tuleva viikonloppu kuuluu niihin, joita kelpaa nostaa esille siinä vaiheessa, kun joku sanoo ettei Paraisilla tapahdu yhtään mitään. Ja tällä en tarkoita sosiaali- ja terveydenhuollon virkamiesvalintoja.

Kulttuuriparlamentti on omien kokemusten ja todistajanlausuntojen mukaan ollut yleisömenestys. Tapahtumasarja huipentuu tulevana viikonloppuna muutamaan hieman erilaiseen tapahtumaan, joista suurin osa on yleisölle täysin ilmaisia. Lisäksi Konstrundan avaa yhteensä yhdeksän eri ateljeen tai työtilan ovet Paraisilla ja saaristossa.

Tuleva viikonloppu kuuluu niihin, joita kelpaa nostaa esille siinä vaiheessa, kun joku sanoo ettei Paraisilla tapahdu yhtään mitään.

Taide ja käsityöt kohtaavat seppä Mikko Flemmingin, Jill Christiansenin ja Cornelius Collianderin luona, Marika Holm kertoo visuaalisesta taiteestaan ja Sandra Wallin taiteilijaystävineen ovat paikalla Art Bankissa. Lisäksi on luvassa soppaa, diskomusiikkia ja liikekuoroa – sekä hyödyn ja huvin yhdistämistä ploggauksen muodossa. Juoksulenkin varrella poimitaan yhdessä roskia, jotka Helena Haartman sitten jalostaa taiteeksi.

Muista myös Råttiksen musavisa – sekin täysin ilmainen tapahtuma.

Jos tämä liikunta ei vielä riitä, lauantaina voi käydä tarkastamassa kaksikin urheilukenttää keskustan alueella. Pajbackan keskusurheilukentällä SC Wolves pelaa kohtalon otteluita sarjapaikkansa puolesta – ja lauantaina vastaan asettuu samoista sijoituksista Kolmosessa pelaava Åbo IFK.

Wolvesin kannalta tuleva ottelu on jo lähes pakkovoitto, sillä sarjan tyvipäässä on ruuhkaa. Joukkueen ennakkoasetelmia ei kuitenkaan paranna se, että yksi pelaaja on edellisen ottelun punaisen kortin johdosta pelikiellossa ja joukkueen paras maalintekijä aloitti opinnot Espanjassa ja on loppukauden aivan toisilla leveysasteilla.

Tosin joukkue on aikaisemminkin osoittanut todellisia venymisen merkkejä kun on ollut pakko – voittoja ja pisteitä tulee yleensä viimeistään kun niitä on pakko saada.

Toinen vaihtoehto on käydä Koivuhaan kentällä katsomassa Saaristonäyttelyä, johon osallistuu peräti 999 (!) koiraa lauantain ja sunnuntain aikana.

Paikalla on sellaiset 500 koiraa per päivä, joten varmasti sieltä löytyy omakin suosikki. Rotuja ainakin on niin monta, etten ole kuullut puolestakaan.

Mikäli uskaltautuu saaristoretkelle, sielläkin on vaihtoehtoja. Korpoströmin saaristokeskuksessa on elokuvafestarit ja monet ravintola viettävät kauden päättäjäisiä musiikin ja hauskanpidon merkeissä.

Elleivät he sitten jatka vielä ensi viikonloppuun ja Sadonkorjuujuhliin…

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*