”Tintti” on Mortonin uusi pääkäskijä

Jonatan Johansson. Tässä kuvattuna TPS:n ja Ilveksen cup-ottelun yhteydessä, joka pelattiin Paraisilla vuonna 2010. Arkistokuva

Piffen-kasvatti Jonatan Johansson nimitettiin myöhään eilen skottiseura Greenock Morton FC:n päävalmentajaksi. Morton on tällä hetkellä Skotlannin kakkostason Championshipissä viidentenä.

Mortonin entinen valmentaja Ray McKinnon jätti yllättäen tehtävänsä ja siirtyi niin ikään Championship-tasolla pelaavan jumbojoukkue Falkirk FC:n peräsimeen.

Johansson on viimeksi toiminut kaudella 2017-18 glasgowilasien Rangers FC:n kakkosvalmentajana väliaikaisen päävalmentajan Jimmy Nichollin alaisuudessa.

Johansson aloitti oman valmennusuransa aikoinaan 2012 Greenock Mortonin kehitysjoukkueen peräsimessä ja on myöhemmin toiminut myös Suomen A-maajoukkueen apulaisvalmentajana Markku Kanervan valmennustiimissä.

– Jonatanilla on upea jalkapallo-CV sekä pelaajana että valmentajana ja hän on odottanut innolla valmennusmahdollisuuksia. Olemme erittäin tyytyväisiä kun saimme hänet ja aloitamme uutta lukua seuran historiassa. ”JJ”:llä on loistava työmoraali ja olemme innoissamme valinnasta kun samalla jatkamme seuran yli 50-vuotista perinnettä pohjoismaalaisen yhteistyön merkeissä, seuran puheenjohtaja Crawford Rae toteaa Mortonin nettisivuilla.

Suomalaisista muun muassa Marko Rajamäki ja Janne Lindberg ovat aikaisemmin edustaneet Mortonia pelaajina.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*