Tapahtumia peruutetaan tiiviiseen tahtiin – päivitetty 16.3. klo 11

Päivitetty maanantaina klo 11:05

Aluehallintoviraston päätöksellä kaikki yli 500 henkilön tapahtumat on kielletty. Sen seurauksena ovat tapahtumien järjestäjät päättäneet peruuttaa tapahtumiaan, myös sellaisia, joihin odotetaan paljon vähemmän kuin 500 henkilöä.

ELY-keskus varoittaa mahdollisista aikataulumuutoksista

Varsinais-Suomen Elinkeino-, Liikenne- ja Ympäristökeskus suosittelee välttämään vapaa-ajan matkoja saaristoon ja varoittaa mahdollisista muutoksista lauttojen ja yhteysalusten aikatauluihin koronaviruksen ja mahdollisten henkilökunnan karanteenitilanteiden varalta.

Koulut valmiudessa reagoida

Koulujen ja oppilaitosten osalta tämänhetkinen tieto on, että opetus jatkuu normaalisti, mutta ainakin peruskouluissa on valmistauduttu myös mahdollisiin muutoksiin ja esimerkiksi etäopetukseen. Vanhemmille ja huoltajille tiedotetaan toimenpiteistä Wilman kautta.

Taidekoulu Pictura pitää taukoa ainakin kuukauden ajan, sillä Pictura-yhdistyksen hallitus päätti sulkea taidekoulun.

Åbolands hantverkin käsityökoulu sekä musiikkiopisto Arkipelag seuraavat Aluehallintoviraston ohjeistusta koulujen toimintaan liittyen, eli jatkavat opetusta normaalisti kunnes toisin ilmoitetaan.

Ylioppilastutkintolautakunta on yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa päättänyt aikaistaa kevään 2020 kolmannelle tutkintoviikolle sijoitetut reaaliaineiden koepäivät niin, että reaaliaineiden kokeet kirjoitetaan jo toisella tutkintoviikolla tiistaina 17.3. ja torstaina 19.3.

Lisätietoa asiasta löytyy ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivuilla.

Paraisten lukioiden ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat opiskelevat tällä viikolla etänä, jotta voidaan varmistaa riittävät henkilökuntaresurssit ylioppilaskirjoitusten läpiviemistä varten.

Opiskelijat voivat tästä huolimatta tulla kouluun ruokailemaan, mutta opetusta ei järjestetä.

Kansalaisopisto Kombi peruuttaa kaikki tämän viikon kurssit ja tapahtumat. Tilannetta arvioidaan uudellen viikon aikana.

Urheilusarjat jäävät tauolle

Pargas IF:n jalkapallojaosto keskeyttää kaiken kilpailu- ja harjoitustoiminnan 31.3. saakka, kun taas käsipallojaosto tekee saman 19.3. saakka, jolloin käsipalloliiton liittohallitus kokoontuu arvioimaan tilannetta uudelleen.

Peruutettuihin urheilutapahtumiin Paraisilla kuuluvat käsipallon junioreiden ottelut 13.-19. maaliskuuta, käsipalloliigan ottelu PIF – GrIFK 15.3. sekä ParSportin 3. divisioonan karsintasarjan ottelut 14. ja 15. maaliskuuta. Lisäksi salibandyn kausi on päättynyt, mikä tarkoittaa sitä, että SC Wolvesilla, Pargas IF:llä ja Nagu IF:llä ei ole enää otteluita tällä kaudella.

Nyyttikestit ja revyy peruutetaan, Findus niin ikään

Punainen Risti on päättänyt peruuttaa 21. maaliskuuta suunnitellut nyyttikestit, joka oli osa valtakunnallista rasismin vastaista viikkoa, kun taas Teaterboulage ilmoitti aiemmin, että ”Airiston Helmen (Wash and go)” jäljellä olevat esitykset peruutetaan.

Lasten Estradin esitykset näytelmästä ”Findus flyttar ut” lauantaina peruutettiin niin ikään.

KDC Dance studio keskeyttää toimintansa 22. maaliskuuta asti, kirjoittaa yritys nettisivullaan. Jatkosta päätetään myöhemmin.

Bio Sydväst peruuttaa kaikki suunnitellut elokuvanäytökset toistaiseksi.

Kaikki Paraisten kirjastojen tapahtumat on peruttu toistaiseksi.

Punaisen Ristin Paraisten osaston hallitus päätti ylimääräisessä kokouksessaan peruuttaa kaikki tapahtumat, kokoontumiset ja ryhmät toistaiseksi.

– Myös Humana tulee olemaan suljettuna toistaiseksi. Haluamme että vapaaehtoisemme pysyvät terveinä ja toimintakuntoisina, mikäli meidän apua tarvitaan, Paraisten paikallisosaston puheenjohtaja Jeanette Laaksonen toteaa.

Maanantain matelijanäyttely Brankiksessa klo 15–19 on niin ikään peruttu ja kevään kiertueen viimeiseksi paikkakunnaksi jäi viikonlopun Karjaa. Syksyn ohjelmasta tiedotetaan myöhemmässä vaiheessa.

Seurakunnat rajoittavat toimintaansa

Kirkkoherrat Juho Kopperoinen Länsi-Turunmaan suomalaisesta seurakunnasta Harry S. Backström Väståbolands svenska församlingista ilmoittivat talvisodan päättymisen vuosipäivän tilaisuuden yhteydessä Paraisten seurakuntayhtymän rajoittavan toistaiseksi kaiken toiminnansa poislukien jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset. Tämä tarkoittaa muun muassa lapsi-, perhe- ja nuorisotoiminnan, kuorojen sekä muiden toimintojen keskeyttämistä toistaiseksi. Iltapäiväkerhotoiminta on toiminnassa mikäli koulut ovat avoinna.

– Maanantaista alkaen kirkko tulee olemaan avoinna päivittäin klo 10–19 ja tulemme myös perustamaan tukea tarjoavan puhelinlinjan, Backström kertoo.

Kirkkoherranvirasto on avoinna normaalisti maanantaista perjantaihin klo 9–12.30 ja torstaisin 18–19, puh. 040-3124420. Diakoniaa tai muuta apua tarvitseva voi ottaa yhteyttä diakonissaan, puh. 040–312 4425.

Valtuuston kokous peruutettu

Tiistaille 17.3. kaavailtu Paraisten kaupunginvaltuuston kokous on peruttu, valtuuston puheenjohtaja Tarja Rinne (r.) toteaa kaupungin verkkosivuilla.

Artikkelia päivitetään

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n viimeisin informaatio uudesta coronaviruksesta löytyvät täältä.

Artikkelia päivitetään sitä mukaa, kun saamme uutta tietoa.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*